Meta заборонила Russia Today використовувати свої застосунки

Дата: 18 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

Компанія Meta заборонила пропагандистській телекомпанії Russia Today, фінансованій російським урядом, використовувати свої застосунки Facebook, Instagram, WhatsApp і Threads.

Про це пише Reuters.

Мета запровадила санкції проти Russia Today Джерело: Associated Press

Заходи проти російських державних ЗМІ посилили через їхню “діяльність, пов’язану з іноземним втручанням”, уточнили в компанії.

Заборона поширюється на міжнародну медіагрупу “Россия сегодня”, російський канал іномовлення RT, який до неї входить, та інші пов’язані з ними організації. Користуватися застосунками Meta їм заборонено у всьому світі. 

Нагадаємо, що 13 вересня 2024 року Держдепартамент США оголосив про запровадження нових санкцій проти російських державних медіа РФ, звинувативши їх у співпраці з російськими спецслужбами.

Йдеться про медіахолдинг Russia Today, АНО “Евразия” та АНО “ТВ-Новости”. Крім того, адресні санкції також ввели проти гендиректора Russia Today Дмитра Кисельова та засновниці “Евразии” Неллі Парутенко, громадянки Молдови.

У США вважають, що діяльність телеканалів виходить далеко за межі звичайної пропаганди. За словами держсекретаря США, ці структури залучені до російських розвідувальних операцій у всьому світі. Виявлено втручання у виборчі процеси, зокрема в майбутні президентські вибори в Республіці Молдова, та розпалювання заворушень у країні. Уряд РФ також намагається дестабілізувати ситуації в Аргентині та погіршити відносини країни із сусідами.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter