Харків’янці загрожує довічне за те, що замовила кілеру вбивство колишнього чоловіка

Дата: 10 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

У Харкові правоохоронці повідомили місцевій жінці про підозру в готуванні замовного вбивства з корисливих мотивів. 

Про це розповіли в Нацполіції. 

Підозрювана – 55 річна жінка. Правоохоронцям про неї розповів чоловік, до якого вона й звернулася задля вбивства колишнього співмешканця. 

Виявилось, що за час шлюбу жінка придбала багато нерухомості в Харкові, але грошей чоловіка на це не витрачала. Втім, через те, що майно купували в шлюбі, чоловік почав претендувати на половину.

Жінка запропонувала спочатку сильно побити її колишнього за сто доларів, а після запропонувала вбивство. Як оплату вона пропонувала кілеру переписати на нього одну з квартир. 

Поліцейські зв’язалися з потерпілим та повідомили йому, що на нього готується замах. Він почав співпрацювати з правоохоронцями, які зімітували вбивство. 

“Слідчий зателефонував жінці та запросив до відділку поліції, повідомивши, що її чоловіка вбито. Вона спочатку не вірила, просила підтвердити, чи дійсно її чоловік помер. Їй слідчий показав фото, на якому вона впізнала свого чоловіка”, – розповідає начальник слідчого управління ГУНП в Харківській області Сергій Болвінов.

Підозрювана пропонувала слідчим допомогу. Виявилось, що свого часу вона мешкала в Росії, де працювала в силових органах.

Якщо суд визнає харків’янку винною, то вона може отримати до 15 років або довічне позбавлення волі.

Нагадаємо, що торік Верховний Суд лишив без змін довічний вирок кілеру та чоловіку, який замовив у того вбивство колишньої дружини.

Вже кілька разів ЄСПЛ визнавав українське довічне ув’язнення порушенням прав людини, бо такі вироки неможливо переглянути. 

Незаконною неможливість перегляду довічних вироків назвав і Конституційний Суд. Україна перебуває на першому місці серед пів сотні європейських країн за кількістю довічно ув’язнених людей, які не мають перспективи звільнення. До початку повномасштабного російського вторгнення таких налічували 1541. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter