Прокуратура почала розслідування щодо розстрілу українських полонених під Покровськом

Дата: 07 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

В Донецькій прокуратурі розпочали розслідування щодо вбивства російськими військовими трьох українських полонених військовослужбовців у Покровському районі.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора.

За попередніми даними, опівдні 27 серпня 2024 року Збройні сили РФ атакували дронами одну з позицій ЗСУ в Покровському районі. В результаті атаки виникла пожежа

“Окупанти обійшли палаючу позицію з трьох боків та під час подальшого бойового зіткнення один з чотирьох військових ЗСУ отримав тяжке поранення. Його побратими, перебуваючи в оточенні й під щільним вогневим контролем ворога, були вимушені здатись в полон”, йдеться у повідомленні. 

Українські військові вийшли з пошкодженого укриття і встали на коліна, тримаючи руки за головою. У цей час російські штурмовики відкрили по них вогонь на ураження. Дані про подальшу долю пораненого уточнюють.

Умисне вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій та кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин.

Прокурори розпочали досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Нагадаємо, 4 вересня слідчі відкрили кримінальне провадження про порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним убивством, щодо вбивства російськими військовими трьох українських полонених військовослужбовців на торецькому напрямку. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter