Колишні працівники платформи Х збираються висунути колективний позов через дискримінацію за віком

Дата: 04 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

Федеральний суд у Сан-Франциско ухвалив рішення, що близько півтори сотні співробітників медіаплатформи X, яких звільнили після приходу Ілона Маска, можуть подати позов щодо дискримінації за віком.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Фото із соціальних мереж Ілона Маска

Суддя Окружного суду Сьюзан Іллстон у своєму рішенні зазначила, що справа стосується загального питання впливу масових звільнень у компанії у 2022 році, коли тоді ще Твіттер придбав Ілон Маск, на співробітників віком старше за 50 років.

Позивачем у справі виступив колишній працівник відділу комунікацій компанії “Твіттер” Джон Земан. У своєму позові він стверджував, що керівництво X звільнило 60% працівників, яким було 50 років і більше, а також майже три чверті тих, хто був старший за 60 років.

Суддя визнала ймовірність дискримінації за віком під час масових звільнень, які відбулися 4 листопада 2022 року.

Рішення суду в Сан-Франциско дозволяє адвокатам Земана залучити до його позову інших позивачів старшого віку, які також були звільнені з компанії Маска. Це створює потенційну загрозу для компанії виплатити багатомільйонні компенсації за судовим рішенням.

Позов Земана є одним із близько десятка інших позовів, поданих проти компанії X у зв’язку з рішенням Маска звільнити більш ніж половину співробітників 2022 року.

Нагадаємо, що колишні інженери SpaceX звернулися до суду штату Каліфорнія, повідомивши про непрофесійну поведінку гендиректора компанії Ілона Маска. У документі йдеться про домагання, публікацію фотографій сексуального характеру, а також принизливі коментарі на адресу працівників. Заявники стверджують, що їх звільнили через їхні скарги щодо цього.

Утім, це не єдині судові позови щодо Маска. Так, у серпні французькій владі подали кримінальну скаргу щодо кібербулінгу алжирської олімпійської чемпіонки Іман Хеліф. У позові, окрім Маска, згадуються імена й інших відомих людей, таких як Джоан Роулінг і Дональд Трамп.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter