“Біженці вдруге”: у Тель-Авіві відбувається виставка ізраїльського фотомитця про українців

Дата: 03 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

У Музеї єврейського народу (ANU Museum) у Тель-Авіві на честь Дня Незалежності України відкрили фотовиставку під назвою “Біженці вдруге”, яка з 3 вересня експонуватиметься в Українському культурному центрі в Тель-Авіві.

Про це повідомляє Посольство України в Ізраїлі.

Фото: Embassy of Ukraine in the State of Israel

Фотопроєкт створив ізраїльський фотограф Ерец Каганович. У ньому – особисті історії двадцяти українців, які знайшли прихисток в Ізраїлі після початку повномасштабної війни РФ проти України, а потім зіткнулися з наслідками терористичного нападу, що стався в цій країні 7 жовтня 2023 року.

Проєкт “Біженці вдруге” вдалося реалізувати за підтримки п’яти посольств: України, Польщі, Естонії, Швеції та Фінляндії.

На відкритті виставки виступили дипломати з європейських країн, представник Міністерства закордонних справ Ізраїлю, а також посол США в Ізраїлі Джейкоб Лью.

Церемонія відкриття відбулася на тлі новин про трагічну загибель шістьох заручників, які утримувалися в секторі Газа, а також про черговий обстріл окупантами Харкова. Посол України Євген Корнійчук зауважив, що ці події ще раз підкреслюють тісний звʼязок між Україною та Ізраїлем у боротьбі проти агресії, тероризму та деспотії.

Фото: Ерец Каганович

На заході були присутні понад 200 гостей, серед яких – представники дипломатичного корпусу, урядові, ділові та мистецькі діячі, а також члени української та польської спільнот в Ізраїлі й представники ЗМІ.

Ознайомитися з фотографіями та історіями онлайн можна за відповідним посиланням.

Нагадаємо, що станом на серпень 2023 року в Ізраїлі проживали понад 14 тисяч біженців з України. Після нападу “Хамасу” понад 2 тисячі українців звернулися, щоб евакуюватися з країни та Смуги Гази. Трьома евакуаційними рейсами Ізраїль покинули 436 громадян України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter