В окупованому Донецьку за ґрати на 22 роки запроторили військовополоненого морпіха Олега Плотнікова

Дата: 02 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

Так званий суд в окупованому Донецьку запроторив на 22 роки до колонії суворого режиму оборонця Маріуполя Олега Плотнікова за нібито жорстоке поводження з цивільними та замах на вбивство.

 Про це повідомляє слідком РФ.

Український захисник Олег Плотніков. Скриншот

Військовополонений Олег Плотніков мешкав у Новопавлівці на Херсонщині. Деякий час чоловік був підприємцем, однак з початком війни на Донбасі пішов добровольцем на фронт. На момент повномасштабного вторгнення виконував обов’язки командира розвідувального взводу 36 окремої бригади морської піхоти ЗСУ.

Окупанти звинуватили Плотнікова за статтями російського кримінального кодексу в жорстокому поводженні з цивільним населенням (ч. 1 ст. 356 КК РФ) та в замаху на вбивство, скоєне групою людей з мотивів політичної та ідеологічної ненависті й ворожнечі (пп. “а”, “ж”, “л” ч. 2 ст. 105 КК РФ). 

Згідно з матеріалами так званого слідства, в березні 2022 року, орієнтовно з 23 до 25 березня, українські військовослужбовці помітили легковий автомобіль, що пересувався поблизу бойових позицій на проспекті Металургів. Про це нібито доповіли Плотнікову рацією та попередили, що на бокових дзеркалах автівки прив’язано білі стрічки, тож це цивільні.

За версією окупантів, Плотніков наказав розстріляти авто, в якому були троє чоловіків. Унаслідок цього один з них нібито отримав тілесні ушкодження, а інші двоє – вціліли та втекли.

Нагадаємо, що РФ неодноразово займалася показовими, масовими судилищами щодо оборонців Маріуполя. Раніше ми писали про Олега Полуляхова, Івана Філіпова, Ігоря Філіна, Мирослава Чорномора та багатьох інших військовослужбовців ЗСУ, яких  незаконно засудив окупаційний режим.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter