У прифронтових регіонах Чернігівщини розширять мережу мобільних аптек

Дата: 29 Серпня 2024
A+ A- Підписатися
На Чернігівщині у прифронтових регіонах планують збільшити мережу мобільних аптечних пунктів. Наразі вони охоплюють близько сімдесяти населених пунктів.
 
Про це повідомили у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.
Фото: МОЗ

“… роботу мобільних аптечних пунктів на Чернігівщині було започатковано з квітня поточного року. Наразі вони діють на 19 маршрутах і охоплюють 68 населених пунктів”, – повідомили під час наради з гуманітарного реагування в Чернігівській області.

Через зростання попиту та необхідність охопити послугами більшу кількість населення виникла потреба у додаткових мобільних аптечних пунктах. Аби розв’язати це питання, планують залучити міжнародних партнерів, зазначили під час наради.

У спеціально облаштованих автомобілях люди зможуть отримати ліки як без рецепта, так і за програмою “Доступні ліки”.

Нагадаємо, станом на кінець травня поточного року в Україні за допомогою роботи мобільних аптечних пунктів до програми отримання ліків та медичних послуг вдалося долучити 700 тисяч нових пацієнтів.

Раніше ZMINA повідомляла, що у серпні минулого року Кабінет Міністрів дозволив у селах та на прифронтових територіях створювати пересувні аптеки, оскільки понад 20 тисяч сіл в Україні не мають аптечних пунктів.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter