Нацпарк “Гуцульщина” за пів року відвідали менш ніж сотня людей з інвалідністю

Дата: 28 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Протягом шести місяців 2024 року нацпарк “Гуцульщина” відвідали майже 4 тисячі туристів, з яких до сотні людей мали інвалідність. 

Про це розповіли в уряді. 

Праліси національного парку “Гуцульщина”. Фото: nnph.kosiv.org.ua

Національний парк “Гуцульщина” створили 2002 року в межах Косівського району Івано-Франківської області. Парк має площу понад 32 тисячі гектарів та поділений на чотири зони – заповідну, зону стаціонарної та регульованої рекреації, а також господарську зону.  

Посадовці впроваджують на території парку безбар’єрне середовище, щоб гостей, які мають інвалідність, ставало більше. Так, уже встановили спеціальні пандуси та вбиральню. Усе це роблять у межах проєкту “Україна: національні парки доступні для людей з інвалідністю”, що впроваджують у співпраці з польським ландшафтним парком “Пуща Ромінська”.Гроші на облаштування території виділяє Польсько-Американський Фонд Свободи. 

“Безбар’єрний простір у нацпарках – це вимога часу, це те, що потрібно впроваджувати саме сьогодні”, – додає перший заступник міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Олександр Краснолуцький

Нагадаємо, що на Рівненщині для людей з порушеннями зору створюють мандрівну мапу туристичним маршрутом.

Фотографія обкладинки: Нацпарк “Гуцульщина”

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter