Російська атака на Кривий Ріг і Запоріжжя: є загиблі та поранені (оновлено)

Дата: 27 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Пізно ввечері 26 серпня окупанти влучили ракетою в цивільну будівлю в Кривому Розі. Станом на 19-ту годину 27 серпня відомо про трьох загиблих та пʼятьох потерпілих, ще щонайменше одна людина перебуває під завалами. Крім того, пізніше російські військові також обстріляли Запоріжжя “шахедами” – загинули двоє людей, четверо поранені.

Про це розповіли очільники тамтешніх ОВА – Сергій Лисак та Іван Федоров.

Фото: ДСНС Дніпропетровщини

Так, повітряна тривога в Кривому Розі почалась о 23:10. Невдовзі, через 40 хвилин, голова Ради оборони міста Олександр Вілкул написав про “погані новини”. 

Внаслідок атаки пошкоджені будинки, магазини, заклад громадського харчування, автотранспорт, але основною ціллю окупантів став готель. Постраждали пʼятеро людей, а під завалами зараз продовжують шукати ще двох. Відомо також про двох загиблих.

На місці події працюють усі екстрені, комунальні та медичні служби. Рятувальна операція триває.

Тим часом у Запоріжжі армія РФ завдала сімох ударів безпілотниками по території Запоріжжя та Запорізького району. Внаслідок обстрілу загинули двоє людей, ще чотири людини дістали поранення. Серед потерпілих – 86-річна жінка. Вона у важкому стані через опіки понад 54% тіла.

Вибуховою хвилею та уламками пошкоджені приватні будинки, сталося займання сухої трави на відкритій території.

Нагадаємо, що в ніч проти 26 серпня, а потім і вранці російські військові здійснили масований комбінований обстріл України з використанням ракет і ударних дронів типу Shahed. У низці міст пролунали вибухи.

Внаслідок цього обстрілу на Київщині пошкодженими лишилися кілька об’єктів енергетичної інфраструктури, а двоє цивільних отримали поранення. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter