За останні 2 роки на Донеччині учням надали понад 10 000 гаджетів для дистанційного навчання

Дата: 24 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Щоб підвищити якість надання освітніх послуг на Донеччині, за останні два роки для дистанційного навчання надали понад 4,5 тисячі ноутбуків педагогам та понад 10 тисяч гаджетів учням.

Про це повідомляє “Укрінформ” із посиланням на директорку департаменту освіти і науки Донецької ОВА Тетяну Сідашеву.

Фото: ЮНІСЕФ

За 2022-2024 роки ми отримали вже більш як 10 тисяч пристроїв для дітей і понад 4,5 тисячі ноутбуків для вчителів. Це для дистанційного навчання“, – розповіла посадовиця.

За її словами, що цього літа департамент освіти і науки Донецької ОВА разом із департаментом інвестиційно-інноваційного розвитку завершили проєкт “Десант”, у межах якого отримали 1 960 сучасних ноутбуків та передали педагогічним працівникам. Вже з 1 вересня вчителі працюватимуть, використовуючи нові гаджети.

Міністерство освіти вже опрацювало наш запит. І ми вже обговорюємо допомогу, яка надійде у вересні для дітей. Тобто ще маємо отримати значну кількість девайсів для учнів наших закладів освіти, оскільки дистанційне навчання на Донеччині продовжується“, – сказала Сідашева.

Як вона зазначила, до нового навчального року також в Донецькій області отримали понад 85% нових підручників для учнів 7-го класу та осіб з особливими освітніми потребами, а також підручники для учнів 5-х та 6-х класів, які не отримали в минулих роках.

 “Всі начальники освіти, директори закладів сьогодні опрацьовують питання, яким чином кожна дитина, яка перебуває на території Донецької області, або виїхала за межі області у безпечні регіони України, може отримати нові підручники. Для того, щоб можна було якісно навчатися і мати не тільки пристрій для навчання і читати підручники в онлайн форматі, а й фізично користуватись підручниками”, – пояснила директорка департаменту освіти і науки Донецької ОВА.

Нагадаємо, у липні минулого року Міністерство освіти і науки України разом з Міністерством цифрової трансформації запустили інтерактивну мапу розподілу девайсів, необхідних для навчання, між закладами освіти. 

Раніше ZMINA писала, що внаслідок повномасштабної війни Росії проти України 1,6 мільйона українських школярів були вимушені перейти на дистанційне навчання. Однак третина учнів не може повноцінно навчатися через відсутність технічних засобів чи звʼязку. 

Так, для онлайн-навчання учням із вразливих груп населення не вистачає 200 тисяч девайсів, а вчителям – 80 тисяч.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter