МОН та Мінцифри створили інтерактивну карту забезпечення шкіл гаджетами

Дата: 20 Липня 2023
A+ A- Підписатися

Міністерство освіти і науки України разом з Міністерством цифрової трансформації запустили інтерактивну мапу розподілу девайсів, необхідних для навчання, між закладами освіти. 

Про це повідомили у відомстві. 

Фото: Міністерство освіти і науки

Дашборд – це інтерактивна мапа України, яка прозоро і публічно показує дані про передання девайсів до закладів освіти.

Інформація фільтрується за різними показниками, тож на ньому можна дізнатися про таке:

  • кількість пристроїв, доставлених у ваш заклад освіти;
  • локації девайсів на рівні областей і населених пунктів;
  • який тип девайса та від кого отримали в користування діти або вчителі;
  • залишкову потребу кожної області в обладнанні.

Відтепер девайси підʼєднають до електронної системи менеджменту, яка показуватиме статус роботи пристрою, оперативно виявлятиме несправності техніки та усуватиме їх. До цих даних мають доступ МОН та місцеві обласні військові адміністрації. 

На інтерактивній карті є інформація про отримані девайси з лютого 2022 року, надалі її доповнюватимуть. Також дашборд має спеціальну форму для зворотного звʼязку.

“Забезпечення учнів і вчителів гаджетами для навчання — це один з напрямів ініціативи МОН з відновлення освітнього процесу “Школо, ми разом!”. Досі для ефективного онлайн-навчання школярам не вистачає ще пів мільйона девайсів, з яких критично необхідні 253 400. Тож не зупиняємося”, – наголосили у МОН.

Раніше ZMINA писала, що внаслідок повномасштабної війни Росії проти України 1,6 мільйона українських школярів були вимушені перейти на дистанційне навчання. Однак третина учнів не може повноцінно навчатися через відсутність технічних засобів чи звʼязку. 

Так, для онлайн-навчання учням із вразливих груп населення не вистачає 200 тисяч девайсів, а вчителям – 80 тисяч.

Шотландська організація Reusing IT, яка надає відремонтовані комп’ютери для повторного використання сім’ям з низьким рівнем доходу, надала на потреби української освіти понад 100 тисяч гаджетів.

Нагадаємо, що Міністерство освіти і науки України отримало 2 тисячі хромбуків  для школярів із вразливих верств населення від міжнародної гуманітарної організації Save the Children.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter