Дітям зі Сходу та Півдня України нададуть 2 тисячі хромбуків для навчання

Дата: 10 Липня 2023
A+ A- Підписатися

Міністерство освіти і науки України отримало 2 тисячі хромбуків і Хромбук – ноутбук або планшет з обмеженими можливостями виробництва фірми Google, що працює на операційній системі Chrome OS. для школярів із вразливих верств населення від міжнародної гуманітарної організації Save the Children.

Про це повідомляє пресслужба міністерства. 

Фото: Дніпропетровська обласна державна адміністрація

“У цих регіонах школярі вчаться переважно дистанційно, а тому зручний гаджет – необхідність для успішного навчання. Ми прагнемо закрити потребу в гаджетах для максимальної кількості до початку нового навчально року і дякуємо партнерам Save the Children, що наближають цю мету“, – йдеться в повідомленні.

У пресслужбі додали, що забезпечення учнів гаджетами для навчання – один із пріоритетних напрямів ініціативи МОН з відновлення освітнього процесу “Школо, ми разом!”.

Раніше ZMINA писала, що внаслідок повномасштабної війни Росії проти України 1,6 мільйона українських школярів були вимушені перейти на дистанційне навчання. Однак третина учнів не може повноцінно навчатися через відсутність технічних засобів чи звʼязку. 

Так, для онлайн-навчання учням із вразливих груп населення не вистачає 200 тисяч девайсів, а вчителям – 80 тисяч.

Шотландська організація Reusing IT, яка надає відремонтовані комп’ютери для повторного використання сім’ям з низьким рівнем доходу, надала на потреби української освіти понад 100 тисяч гаджетів.

Нагадаємо, що через закриття шкіл та садочків, спричинені повномасштабним російським вторгненням, а також через побоювання щодо безпеки 8% опитаних матерів заявили про те, що їхні діти пропускають заняття.  

Онлайн навчаються найчастіше на прифронтових територіях, онлайн та змішано – на деокупованих та мешканці центру. 

Ті, хто відвідує школу онлайн, зазвичай користуються смартфонами. Також часто використовують ноутбук і значно рідше – планшет чи стаціонарний комп’ютер. Майже 40% тих, чиї діти користуються смартфоном як основним пристроєм для навчання онлайн, говорять про те, що цього бракує для повноцінного навчання.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter