Тренінг для журналістів, які пишуть про репарації для постраждалих від російського вторгнення, та для організацій, що документують воєнні злочини

Дата та час події: 20 Вересня 2024, 00:00
A+ A- Підписатися

Міжнародна організація з міграції (МОМ) проведе тренінг для журналістів, які пишуть про репарації для постраждалих від російського вторгнення, та для організацій, що документують воєнні злочини.

Тренінги відбудуться в Києві для журналістів та організацій з Півдня та Сходу України 12–13 вересня. У Києві для журналістів та організацій з центральної та північної України 17 вересня та у Львові для журналістів та організацій із Заходу України 19–20 вересня.  

МОМ у межах проєкту “Підтримка Уряду України та громадянського суспільства у впровадженні комплексного механізму репарацій”, що фінансується Федеральним міністерством закордонних справ Швейцарії,  запрошує представників засобів масової інформації (ЗМІ), які пишуть / хотіли б писати на теми репарацій та постраждалих унаслідок війни, та організації громадянського суспільства (ОГС), залучені до процесів документування воєнних злочинів. 

Програма тренінгів передбачає підготовку представників мас-медіа з метою підвищення їхньої спроможності в підготовці та поширенні перевірених матеріалів щодо впровадження комплексного механізму репарацій, які відповідають найвищим міжнародним етичним стандартам журналістики та сприяють обізнаності та контролю за цими процесами з боку громадськості. 

Тренінг організовано за інформаційної підтримки “Медіацентр Україна”. 

Мета: підготувати 60 представників ЗМІ, які будуть надалі залучені до підготовки матеріалів із зазначених тем.  

Тренери: 

  • Дмитро Коник – кандидат соціологічних наук, доцент Національного університету “Києво-Могилянська академія”, керівник бакалаврської програми зі зв’язків із громадськістю. Пан Коник має понад 30 років досвіду реалізації та моніторингу міждисциплінарних комунікаційних проєктів, проведення адвокаційних та комунікаційних кампаній, спрямованих на різні аудиторії, зокрема соціально незахищені верстви населення, у співпраці з різними державними та громадськими партнерами. Окрім того, він володіє значним досвідом навчання та професійної підготовки представників органів державної влади та місцевого самоврядування, ЗМІ та ОГС, маючи понад 15 років професійного досвіду роботи в громадських організаціях на посадах менеджера та спеціаліста з комунікацій. 

  • Експерти МОМ у сфері правосуддя перехідного періоду та впровадження комплексних механізмів репарацій. 

Особливості навчання: 

  • Тренінги проводитимуться українською мовою, офлайн (онлайн-трансляція не передбачена). 

  • 12–13 вересня – Київ, для журналістів та представників ОГС із Півдня та Сходу України; 17 вересня – Київ, для журналістів та представників ОГС із Центру та Півночі України; 19–20 вересня – Львів, для журналістів та представників ОГС із Заходу України. 

  • Кількість місць: 20 учасників у межах одного тренінгу. 

  • Після тренінгу учасники здобудуть знання та навички й отримають практичні матеріали для підготовки достовірних публікацій щодо впровадження комплексного механізму репарацій. 

  • Участь безкоштовна, витрати на проїзд, проживання та харчування покриваються організаторами. 

  • За результатами навчання буде виданий сертифікат, який підтверджує проходження тренінгу. 

  • Заявки приймаються від представників ЗМІ з усіх регіонів України. 

Відбір учасників відбуватиметься на конкурсній основі. Подання заявки не гарантує, що ви станете учасником / учасницею тренінгу. Заявки на участь у тренінгу в Києві для журналістів та організацій із Півдня та Сходу України приймаються до 30 серпня, у Києві – до 2 вересня, у Львові – до 4 вересня. Обрані учасники будуть повідомлені заздалегідь. 

Для участі в Києві для журналістів та представників ОГС із Півдня і Сходу України заповнюйте анкету за посиланням до 30 серпня: Анкета для представників медіа, які пишуть на теми: репарацій, постраждалих внаслідок агресії РФ проти України, а також для представників організацій, що залучені до процесів документування воєнних злочинів. 

Для участі в Києві для журналістів та представників ОГС з Центру та Півночі України заповнюйте анкету за посиланням до 2 вересня: Анкета для представників медіа, які пишуть на теми: репарацій, постраждалих внаслідок агресії РФ проти України, а також для представників організацій, що залучені до процесів документування воєнних злочинів. 

Для участі у Львові для журналістів та представників ОГС із Заходу України заповнюйте анкету за посиланням до 4 вересня: Анкета для представників медіа, які пишуть на теми: репарацій, постраждалих внаслідок агресії РФ проти України, а також для представників організацій, що залучені до процесів документування воєнних злочинів. 

Усі персональні дані, які надаються вами, зберігатимуться в суворій відповідності до принципу захисту даних МОМ. У разі виникнення запитань просимо вас надсилати листи на цю адресу: skovalchuk@iom.int.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter