Понад 20 підлітків з окупованої Луганщини вивезли до військового табору в РФ

Дата: 21 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

З минулого тижня понад 20 дітей з окупованих росіянами регіонів Луганської області перебувають у військово-історичному таборі “Гордість нації” в Кемеровській області РФ.

Про це ZMINA дізналася з російських ЗМІ.

Джерело: російське ЗМІ

Як пишуть російські ЗМІ, табір “Гордість нації” створено спеціально для дітей учасників “спеціальної військової операції” й він є спільним проєктом фонду “Захисники Вітчизни”, російського військово-історичного товариства та уряду Кузбасу егіон Західного Сибіру РФ, ​​куди переважно входять території Кемеровської області, частково – Новосибірської та Алтайського краю. – Ред.). Мета цього проєкту – “інтеграція історичних (тобто окупованих) територій у російське суспільство та залучення молодого покоління до культури країни”.

За словами статс-секретарки – заступниці міністра оборони Росії, голови фонду “Захисники Вітчизни” Ганни Цивільєвої, дітям з окупованих територій “дуже важливо знати історію Росії та героїв, які стали на захист Родіни”.

Наставниками для українських дітей у таборі виступають інструктори всеросійських проєктів російського військово-історичного товариства, центру “Воїн” Кемеровської області, Кузбаського центру додаткової освіти та Кемеровського держуніверситету. 

Загалом діти проведуть у цьому таборі 14 днів. Їх навчатимуть військової справи, навичок виживання в екстремальних природних умовах, управління безпілотними літальними апаратами. Також підлітків залучать до пошукової діяльності й роботи з архівними документами в межах програми “Зберігачі історії”.  

До того ж до них приведуть російських громадських діячів і героїв Росії та проведуть тематичні дні “Руху перших” (рух, створений у РФ для формування в молодого покоління світогляду на основі традиційних російських духовних та моральних цінностей. – Ред.), “Дому Юнармії” та інших.

Раніше ZMINA писала, що школярі з окупованого Генічеська, яких окупаційна влада вивезла до адигейського табору “Лань”, мусили зустрічатися з військовим РФ, який захоплював Херсонщину в складі російської армії у 2022 році.

До того, у липні, вони вивезли до Волгограда для участі в зміні “Час юних героїв” у військовому таборі “Воїн” понад 300 підлітків з окупованих регіонів України.

Крім цього, на окупованій Херсонщині “депутати” так званої “обласної думи” представили законопроєкт “Про духовно-моральне та патріотичне виховання в Херсонській області”, згідно з яким планують “через патріотичне виховання та зміцнення традиційних духовно-моральних цінностей згуртувати російське суспільство та зміцнити національну ідентичність”, тобто знищити ідентичність українську. 

Нагадаємо, що Уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець також звернувся до міжнародної спільноти з проханням брати активну участь у роботі з повернення всіх депортованих росіянами українських дітей. На думку Омбудсмана, для керівництва Росії українські діти є ресурсом для поповнення своєї армії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter