У Дніпрі затримали матір та сина, які знімали та розповсюджували порно за участю 12-річного хлопчика

Дата: 18 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

На Дніпропетровщині правоохоронці затримали зловмисників, які здійснювали сексуальну експлуатацію малолітнього та продавали дитячу порнографію. Мова йде про жительку Дніпра, яка разом зі своїм старшим сином та спільним знайомим знімали та розповсюджували порно за участю молодшого сина жінки.

Про це повідомили в обласній поліції.

Співробітники Департаменту міграційної поліції спільно з правоохоронцями Міністерства внутрішньої безпеки Сполучених Штатів Америки (DHS) встановили, що злочинна група розпочала свою діяльність восени 2023 року. Поліцейські викрили організатора та двох членів групи.

Як уточнили про обставини злочину в Офісі генерального прокурора, мешканка Дніпра разом з 18-річним сином та знайомим за участю молодшого, 12-річного сина, організували збут порнографії.

Зазначається, що потенційних клієнтів фігуранти розшукували серед іноземців. Після сплати коштів підозрювані через месенджер розповсюджували фото- та відеоматеріали порнографічного характеру. Лише за останні два місяці вони заробили близько 200 тисяч гривень.

За даними слідства, загалом фігуранти “заробили” близько мільйона гривень.

Як повідомляють в обласній поліції, під час обшуків за місцями проживання затриманих правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку, мобільні телефони, жорсткі диски, флешнакопичувачі, банківські картки, а також чорнові записи.

“Крім того, під час проведення слідчих дій поліціянти встановили факт передачі дитини чоловікам для сексуальної експлуатації. Наразі дитина перебуває у безпеці, фахівці надають їй всю необхідну допомогу”, – додали у поліції.

Організатору та двом співучасникам оголошено про підозру за ч. 4 ст. 301-1 (Одержання доступу до дитячої порнографії, її придбання, зберігання, ввезення, перевезення чи інше переміщення, виготовлення, збут і розповсюдження) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо кваліфікації дій підозрюваних за ст. 149 (Торгівля людьми) ККУ.

Зловмисники перебувають під вартою, їм загрожує позбавлення волі на строк до 15 років.

Нагадаємо, на початку липня поточного року у Києві поліціянти викрили 35-річного чоловіка, який знайомився в соцмережах з неповнолітніми дівчатами під виглядом їхнього ровесника та вимагав у них фото відвертого характеру. Фігурант продавав дитячу порнографію за кордон. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter