На Донеччині з кількох громад примусово евакуюють сім’ї з дітьми

Дата: 04 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

На Донеччині з деяких населених пунктів чотирьох територіальних громад – Гродівської, Іллінівської, Новогродівської, Курахівської – примусово евакуюють родини з дітьми через постійні російські обстріли.

Про це повідомив голова Донецької ОДА / ОВА Вадим Філашкін.  

Джерело: pexels.com

“Ворог щодня авіабомбами нищить міста та села цих громад, тому прийняли рішення евакуювати дітей у примусовий спосіб з їхніми батьками або іншими законними представниками з Новогродівки та сіл Маринівка, Михайлівка, Лісівка, Промінь, Московське, Балаган, Миколаївка, Миролюбівка, Малинівка та селища Новоекономічне Гродівської ТГ, Полтавки Іллінівської ТГ”, – уточнив він.

Також за клопотання керівника Курахівської військової адміністрації ухвалили рішення про евакуацію дитини з села Острівське місцевої територіальної громади.

Всього з чотирьох громад влада запланувала евакуювати до більш безпечних регіонів України 744 дитини з їхніми родинами.

До процесу евакуації дітей будуть залучені виключно броньовані автомобілі, адже на території цих громад ворог активно застосовує FPV дрони, сказав Філашкин.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів схвалив механізм примусової евакуації дітей із зон активних бойових дій. Це рішення ініціював та розробив Координаційний штаб з питань проведення обов’язкової евакуації населення.

Питання захисту життя дітей та їхньої негайної евакуації з особливо небезпечних територій узяла під особистий контроль віцепрем’єрка України Ірина Верещук. Вона зазначила, що це рішення має “спонукати батьків більш зважено підходити до питання евакуації їхніх дітей”.

Для батьків та опікунів, які збираються евакуюватися разом з дітьми, у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України надали поради щодо того, як убезпечити дитину від психологічних травм у момент евакуації й адаптації на новому місці.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter