“Я — жінка, і це не означає, що я не можу воювати”: колишня слюсарка з “Криворіжсталі” стала доброволицею

Дата: 26 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Однією з тих українок, які виявили бажання долучитися до формування нових штурмових бригад у межах проєкту “Гвардія наступу”, стала колишня слюсарка-інструментальниця та менеджерка з персоналу Олена. 

Її історію розповіли у Нацполіції. 

Перед тим як взяти зброю до рук, Олена майже п’ятнадцять років пропрацювала на “Криворіжсталі”, а після – в “Укрзалізниці”. Рік тому жінка вирішила стати бійчинею штурмового полку “Сафарі” бригади Нацполіції “Лють”.

“Піти на війну — моє свідоме рішення. Так, я — жінка, але це не означає, що я не можу воювати за свою країну. Боротися за свою землю повинен кожен, хто на ній народився і виріс — і боротися потрібно до кінця! Я можу це робити, можу боронити свою країну”, – ділиться Олена своєю мотивацією.  

За словами бійчині, не останньою причиною того, що вона доєдналась до “Люті”, стала повага до жінок серед побратимів та командирів. 

“Всі один одного поважають, а якщо є повага, буде й результат”, – говорить Олена. 

За словами бійчині, особисто їй набагато легше працювати у чоловічому колективі:“Тому адаптувалась я швидко. Звичайно, потрібен був час, щоб звикнути до нових умов і відійти від цивільного життя, але, якщо поважати людей, які тебе оточують, виконувати вимоги керівництва, у службі немає нічого складного”.

Колишня менеджерка з персоналу обрала собі позивний “Скарабея”. 

“Він походить з єгипетської міфології, де жук скарабей вважався символом відродження, символом перемоги світла над темрявою. Зараз ми усі боремось з “російською темрявою”. Тому, щоб постійно собі нагадувати й пам’ятати, що ми маємо здолати цю кляту орду і відродити світлу, незалежну Україну, я взяла собі такий позивний”, – розповідає Олена. 

На питання, що складніше опанувати, верстат на заводі чи автомат на полігоні, Олена каже, що головне у цьому питанні бажання. 

Раніше ZMINA вже розповідала історію іншої бійчині “Гвардії наступу” Лариси Борщ. Жінка каже, що все життя мріяла бути військовою, але втілити мрію у життя не могла, бо працювала менеджеркою. 

Нагадаємо, що кілька років тому колишня вчителька історії з Житомирщини Любов Плаксюк стала першою військовою, яка очолила артилерійський підрозділ ЗСУ

ZMINA розповідала, з якими проблемами стикаються українки в армії, а також, як їх можна розв’язати. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter