Окупанти засудили бійця “Азову” Ігоря Філіна до 26 років увʼязнення в колонії суворого режиму

Дата: 22 Липня 2024
A+ A- Підписатися

В окупованому Донецьку до 26 років увʼязнення в колонії суворого режиму засудили водія-заправника взводу матеріально-технічного забезпечення бригади спеціального призначення “Азов” НГУ Ігоря Філіна. Український військовослужбовець нібито вбив за наказом командира двох цивільних у Маріуполі.

Про це повідомляє слідком РФ.

Український військовий Ігор Філін. Скриншот відео

За даними окупантів, 4 квітня 2022 року Ігор Філін перебував на території тилового пункту управління за адресою вулиця Гугеля, 10, у Маріуполі. У цей час заступник командира 1 роти 1 батальйону оперативного призначення полку “Азов” з роботи з особовим складом помітив двох цивільних чоловіків. Він нібито передав Філіну пістолет і наказав їх убити, через що вони загинули. 

Врахувавши ці “докази”, так званий “верховний суд ДНР” визнав Філіна винним за двома статтями:

  • ч. 1 ст. 356 КК РФ (жорстоке поводження з цивільним населенням);
  • пунктами “а”, “ж”, “л” ч. 2 ст. 105 КК РФ (вбивство двох осіб, скоєне організованою групою з мотивами політичної та ідеологічної ненависті).

Його засудили до 26 років увʼязнення в колонії суворого режиму. 

Нагадаємо, що оборонця Маріуполя Івана Філіпова в Донецьку заочно засудили до довічного за нібито вбивство родини.

Офіцер відділу міжнародного права Міністерства оборони України Максим Тимочко в інтерв’ю Медійній ініціативі за права людини зазначив, що судові процеси в РФ та на окупованих нею територіях України проти українських громадян не підпадають під категорію справедливих. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter