Жінок та дівчат у Судані примушують до сексу із солдатами в обмін на їжу

Дата: 22 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Жінки та дівчата із суданського міста Омдурман змушені займатися сексом із солдатами в обмін на їжу.

Про це потерпілі розповіли журналістам The Guardian.

Фото: El Tayeb Siddig / Reuters

Так, понад 20 жінок, які не змогли виїхати із зони бойових дій, заявили, що статеві акти із солдатами суданської армії були єдиним способом отримати їжу або товари для продажу, щоб прогодувати свої сім’ї.

Одна з потерпілих розповіла, що змушена була займатися сексом із солдатами, щоб забезпечити їжею своїх батьків та 18-річну доньку. Вона розповіла, що її батьки літні та хворі, а доньці вона забороняє виходити на вулицю в пошуках їжі. Вона ходила до солдатів, які були скрізь у районі фабрик, щоб отримати їжу. Жінка розповіла, що її змусили займатися сексом на м’ясопереробному заводі в травні минулого року, після початку громадянської війни в Судані, а потім знову на складі з бобами в січні цього року.

Інша жінка заявила, що солдати вимагали секс в обмін на доступ до покинутих будинків, де можна було знайти товари для продажу на місцевих ринках. Після сексу їй дозволяли брати їжу, кухонне обладнання та парфуми з порожніх будинків. Вона висловила сором через необхідність красти для виживання та пережите сексуальне насильство. Жінка сказала: “Я не злодійка. Те, що я пережила, не можна описати словами, я не побажала б цього ворогові… Я зробила це лише тому, що хотіла нагодувати своїх дітей”.

Третя потерпіла зазначила, що її катували солдати, коли вона перестала займатися з ними сексом. 21-річна дівчина сказала, що займалася сексом із солдатами в обмін на дозвіл грабувати будинки на заході Омдурмана, але припинила це після того, як її брати сказали, що вони проти мародерства. Коли вона повідомила солдатам, що більше не приходитиме, двоє з них схопили її та обпекли ноги. Солдати сказали їй, що вона занадто самовпевнена, бо відмовилася йти з ними.

Солдати та жителі Омдурмана підтвердили повідомлення про примус жінок до статевих стосунків. Один солдат зазначив, що, хоча він особисто не домагався жінок, бачив, як це робили його товариші. Він описав випадок, коли жінка вступила в статевий зв’язок із солдатом, щоб дозволити своїм сестрам грабувати будинки.

“Це жахливо. Кількість гріхів у цьому місті ніколи не буде прощена”, – сказав він.

Згідно з даними ООН, конфлікт у Судані призвів до загибелі десятків тисяч людей та переміщення понад 10 мільйонів осіб. Майже 26 мільйонів людей, тобто трохи більш ніж половина населення, стикаються з високими рівнями гострої продовольчої небезпеки. Гуманітарні організації намагаються постачати їжу тим, хто її потребує. Однак, хоча Всесвітня продовольча програма ООН повідомила, що доставила їжу до району Хартуму, жінки заявили, що не бачили жодної міжнародної допомоги у своїх районах.

Нагадаємо, про те, що жінкам доводиться займатися сексом за їжу, розповідали й українки, які перебували в тимчасово окупованому Маріуполі. Так, під час захоплення міста російськими військовими у 2022 році в Приазовській колонії №107 в місті перебувало до 100 засуджених. Одна з жінок, яку вдалось евакуювати з окупації, розповіла про вбивства ув’язнених росіянами, катування та торгівлю людьми на території захопленого закладу. Один з охоронців закладу примушував до проституції в обмін на харчі.

Йдеться про співробітника колонії, якому вже оголосили про підозру. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter