Активістка з Полтавщини Анна Шандра заявила про підпал своєї автівки

Дата: 22 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Громадська активістка з Гадяча Полтавської області Анна Шандра заявила про підпал свої автівки Toyota Corolla вночі 17 липня.

Про це Анна Шандра повідомила видання ZMINA.

Згоріла автівка Toyota Corolla громадської активістки з Гадяча Анни Шандри. Фото надане активісткою 

“О 2:28 мене розбудила моя мама та сказала, що в нас горить автомобіль. Відкривши очі, я побачила зарево та почула шум вогню. Швидко встала та побачила, що, дійсно, горить автомобіль, та від заднього колеса з пасажирської сторони є полоса з вогню. Я на стресі крикнула у вікно нецензурне слова і почула відповідь чоловічим голосом, тобто зловмисник був ще поруч”, – розказує активістка. 

Наступного дня, 17 липня активістка викликала працівників ДСНС та поліцію. 

“Мене опитали, не надавши ніяких документів, та попросили прибути у відділення для допиту. Проте в мене не вийшло, так як я ще була в шоковому стані та мала погане самопочуття: як моральне, так і фізичне. Орієнтовно об 11 годині мені зателефонували і повідомили, що мій автомобіль заберуть в Миргород. Трохи пізніше до мене додому приїхали представники Миргородського РВП та ГУНП в Полтавській області. Мене допитав Олександ Єхно, а мій автомобіль забрали евакуатором, не давши мені жодного документи про його вилучення. А вже 19 липня мені надійшло повідомлення про судову повістку від Миргородського міського суду про арешт майна”, – додає активістка. 

Також Анна Шандра уточнила, що підпал її автомобіля відбувся під час відключень електрики, вночі, коли не було зв’язку та не працювали камери спостереження. 

Крім того, активістка зазначила, що в ніч на 19 липня чула стрілянину у своєму дворі. Щодо цього епізоду прокуратура досі не відкрила провадження. 

Натомість підпал автівки поліція розслідує за статтею 194 (“Умисне знищення або пошкодження майна”).

Досудове розслідування проводить Миргородський райвідділ поліції ГУ НП у Полтавській області.

Зазначимо, що переслідування активістки почалися 2019 року, коли вона відмовилася давати хабар і почала розповідати про корупційні схеми місцевої влади.

12 червня 2023 року активістці завдали легких тілесних ушкоджень на озері.

14 червня цього року в її квартирі невідомі вибили вікна та налякали матір.

Крім того, джерела активістки в поліції повідомляли про незаконне прослуховування її телефону ще у 2022 році, а влітку 2023-го прослуховування виявили в машині. Також у машині активістка знайшла трекер. Згодом, 14 липня, біля Холодного озера (за його збереження виступають місцеві активісти) в неї стріляли, ймовірно, з травматичного пістолета, але не влучили.

Нагадаємо, раніше невідомі підпалили двері квартири українському журналісту і відеографу Миколі Пастуху.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter