Двоє харківських фотографів отримали поранення внаслідок артобстрілу на Донеччині

Дата: 22 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Про це повідомили в Українській асоціації професійних фотографів.

Ольга Ковальова. Фото з фейсбуку Ukrainian Association of Professional Photographers

“Фотографи працювали з артилеристами Збройних сил України. В той день військові здійснили кілька пострілів по ворогу та сховались у бліндаж разом із журналістами. За словами фотографа Владислава Краснощока, поки вони були у бліндажі разом із військовими, ворог почав стріляти у відповідь. Він додає, що 12 ударів поцілили по полю недалеко від позиції. 13-й потрапив прямо у бліндаж”, – йдеться в повідомленні.

Ольга Ковальова зазнала уламкових поранень підпахвової, надключичної, надгрудної ділянок та руки, перелому грудної клітки, її шпиталізували. Краснощок та військові отримали контузії.

“У мене три осколкові поранення. Два осколки вдалося дістати з тіла. Усі вони були біля великих судин. Проте один осколок медики наразі не ризикують діставати, аби щось не пошкодити. Наразі у мене не працює повністю права рука”, – передають слова Ольги в асоціації.

Першу домедичну допомогу документалістці надали військові, потім її евакуювали до лікарні.

За словами фотографки, військовий медевак доставив її до найближчого польового шпиталю, звідти – до військового госпіталю в Покровську, далі – до цивільної лікарні, де їй вийняли два з трьох уламків. Тепер вона в госпіталі в Харкові. Її стан стабільний.

Раніше внаслідок масованої російської атаки дронів по Харкову постраждав журналіст медіагрупи “Накипіло” Віктор Пічугін.

Також унаслідок російської атаки дронів по Харкову постраждала журналістка сайту Новини.Live та фрилансерка каналу “Белсат” Юлія Бойко. Лікарі діагностували їй акубаротравму та легкий струс мозку.

На початку року під час обстрілу готелю Kharkiv Palace постраждали учасники знімальної групи німецького телеканалу ZDF, а 10 січня цього року дві російські ракети влучили в харківський Park Hotel, де перебували журналісти французького телеканалу France 2.

А в Запоріжжі під час обстрілу дістала поранення власна кореспондентка Укрінформу Ольга Звонарьова і журналістка ТСН телеканалу 1+1 Кіра Овес зазнала поранення під час повторного обстрілу міста.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter