Російський солдат заочно отримав підозру за зґвалтування жінки на Київщині

Дата: 19 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Заочно про підозру у порушенні законів та звичаїв війни повідомили російському командиру Андрію Ситенку, якому закидають зґвалтування мешканки Бучі на Київщині.

Повідомлення про підозру розміщене на сайті Офісу генерального прокурора України.

Російський солдат Андрій Ситенко, фото: соцмережі

Слідство встановило, що 31-річний Ситенко на момент повномасштабного вторгнення виконував обов’язки командира гармати 1 самохідної артилерійської батареї самохідного артилерійського дивізіону, 1 батальйонно-тактичної групи 234 десантно-штурмового полку 76 десантно-штурмової дивізії ЗС РФ. Разом з іншими військовослужбовцями вони дислокувалися в Бучі. Зокрема з 4-го по 8 березня 2022 року організували ˝штаб˝ в дошкільному навчальному закладі №6 ˝Яблунька˝ та розмістилися в покинутих помешканнях неподалік так званого штабу командування.

В одному із будинків по сусідству проживала постраждала із матірʼю та двома неповнолітніми дітьми. Вони переховувались від окупантів. Орієнтовно 5–6 березня 2022 року в них закінчилися харчі і жінка була змушена покинути власну квартиру, щоби знайти їжу для дітей. При виході з багатоповерхівки вона натрапила на солдатів РФ, що перебували в підʼїзді їхнього будинку. Жінка попросила дозволу приєднатися до генератора, аби вони могли приготувати їжу та зарядити мобільні. Окупанти не дозволили. Контроль за виконанням цього наказу поклали на Ситенка, який без будь-якого дозволу почав заходити до квартири потерпілої. Ситенко заборонив їй зачиняти вхідні двері, а виходити з квартири вона могла тільки з білою повʼязкою на руці та макіяжем на обличчі.

7 березня 2022 року близько 17-ї години Ситенко озброєний вогнепальною автоматичною зброєю черговий раз зайшов до квартири потерпілої. Російський військовий був напідпитку і запропонував жінці розпити алкоголь разом з ним. Аби не наражати на небезпеку життя і здоровʼя своєї сімʼї, вона удала, що вживає спиртні напої разом з ним, однак непомітно виливала алкоголь на підлогу. Разом з тим, вона сказала своїй матері і дітям перейти в укриття, яке було під підлогою їхньої кухні. Опівночі Ситенко, застосовуючи насилля, зґвалтував потерпілу.

Якщо суд визнає його винним, то він може отримати від 8 до 12 років в’язниці.

Нагадаємо, що нещодавно поліція Київської області повідомила про підозру у жорстокому поводженні з цивільним населенням російському військовослужбовцю Михайлу Романову. Встановлено причетність Романова до катувань мешканця селища Велика Димерка, а також згвалтування жінки у селі Шевченкове на Київщині.




Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter