Російське військове командування відправляє в бій недокомплектовані підрозділи – Інститут вивчення війни

Дата: 15 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Російське військове командування відправляє в бій недокомплектовані підрозділи, які спочатку мали слугувати як оперативний резерв для бойових дій проти України.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Фото: Reuters

У звіті зазначається, що російське командування, можливо, вирішило використати не досить оснащені підрозділи через обмеження оборонно-промислового комплексу або для посилення поточних атак на Україну.

Раніше ISW повідомляв, що російська армія створює невелику кількість додаткових сил, які не скеровуються на фронт негайно, а мають використовуватись як резерви. Однак російський оборонно-промисловий комплекс, ймовірно, не зможе повністю забезпечити ці сили.

Також є ймовірність того, що російське командування передчасно розгорнуло підрозділи для підсилення наступів на Сході України.

Так, керівництво армії РФ перекинуло війська для ведення наступальних дій у районі Глибокого Харківської області. У районі міста Вовчанськ росіяни готують до подальших наступальних дій десантно-штурмові групи.

Геолокаційні кадри, опубліковані 14 липня, показали, що елементи чеченського 204 полку спецпризначення “Ахмат” завдають ударів по українських військах на північному заході  Вовчанська. Це свідчить про те, що українські підрозділи повернули собі деякі позиції в цьому районі. Українське джерело повідомило ISW, що українці відкинули росіян від села Сотницький Козачок.

Наразі ISW не може підтвердити цей факт і зазначає, що російське військове командування здійснює перегрупування військ для продовження наступальних дій на Харківському напрямку.

Нагадаємо, що понад 300 російських військових здалися в полон через державний проєкт “Хочу жить”. Частина російських полонених виявили бажання не бути обміняними або й долучитися до Сил безпеки й оборони.

У травні нинішнього року проєкт Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими “Хочу жить” повідомив про відкриття третього табору для російських полонених.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter