У прихистку для біженців біля Гамбурга пролунав вибух: є загибла і поранені

Дата: 08 Липня 2024
A+ A- Підписатися

У будівлі для розміщення біженців у німецькому місті Бухгольц-ін-дер-Нордхайде, розташованому на південь від Гамбурга, в понеділок 8 липня стався вибух. Він спричинив пожежу і призвів до загибелі щонайменше однієї людини.

Про це повідомляє “Deutsche Welle”.

Поліцію з сусіднього міста Харбург викликали до будівлі близько полудня після повідомлення про можливу пожежну небезпеку. Прибувши на місце, правоохоронці відчули запах бензину.

Вибух пролунав раптово, після чого будівля повністю загорілася. Деяким постраждалим надали допомогу на місці, інших відправили до лікарень.

За останніми даними поліції Харбурга, поранення дістали 20 людей, серед них правоохоронці, які першими прибули на місце події, та один із двох працівників притулку. В одного потерпілого серйозні травми.

Також під час рятувальної операції в будівлі знайшли тіло жінки.

Детальний збір доказів і розслідування причин пожежі, за словами поліціянтів, розпочнеться одразу після ліквідації пожежі та її наслідків.

Нагадаємо, що у червні минулого року в Німеччині також сталася пожежа в прихистку, де мешкають біженці з України. Внаслідок цього загинула дитина, ще 10 людей травмувалися. 

А у жовтні 2022 року у німецькому муніципалітеті Грос-Штремкендорф майже вщент згорів гуртожиток для українських біженців. Правоохоронці розглядають підпал як основну версію. На момент займання в гуртожитку було 14 людей, вони не постраждали, оскільки встигли вчасно залишити приміщення. 

Після цього інциденту Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець закликав німецьку владу провести неупереджене та швидке розслідування, а країни ЄС – утриматися від надання прихистку росіянам призовного віку, які ухиляються від мобілізації.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter