СБУ: Росіяни обстріляли “Охматдит” ракетою Х-101

Дата: 08 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Слідчі кваліфікували обстріл російськими військовими 8 липня дитячої лікарні “Охматдит” у Києві  як воєнний злочин за статтею про порушення законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним вбивством. 

Про це розповіли у СБУ. 

Для удару російські військові використали ракету Х–101 – це стратегічна крилата ракета класу “повітря — земля” з використанням технологій зниження радіолокаційної помітності. Її розробило російське конструкторське бюро “Радуга”. Ракета також має індекс Х-102 для версії з ядерною боєголовкою. 

На місці удару, як кажуть слідчі-есбівці, вже знайшли чимало доказів: уламки корпуса задньої частини ракети Х-101 з серійним номером та частина руля цієї ж ракети.

 

Нині на місці триває розбір завалів, але станом на 13 годину 8 липня відомо про двох загиблих працівників лікарні, а також сімох постраждалих, серед яких є діти. 

Винним в обстрілі “Охматдиту” загрожує довічне позбавлення волі в Україні. 

Нагадаємо, що зранку 8 липня російські військові запустили по Україні ракети та КАБи, а тривога лунала у багатьох регіонах.Частина боєприпасів полетіла на Київ, чим спричинила великі руйнування та смерті цивільних. 

Окрім цього, відомо про десятьох загиблих та десятки поранених у Кривому Розі, а також про загиблих у Дніпрі та Покровську. У світі нову атаку російських військових назвали справжнім терором.

Російські військові вбили в Україні вже понад 12 тисяч цивільних, серед яких пів тисячі дітей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter