У Чернігівській області розпочав роботу Координаційний центр із розшуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин

Дата: 15 Червня 2024
A+ A- Підписатися

На Чернігівщині почав діяти Координаційний центр із розшуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.

Про це повідомили в Управлінні з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Міністерства внутрішніх справ.

Координаційний центр створений з метою підвищення результативності пошукових дій, а також для комунікації з родинами зниклих громадян. Основні завдання Центру: збір оперативної інформації про місце зникнення особи; відбір біологічних зразків у родичів для майбутньої ідентифікації; комунікація з громадянами, які втратили зв’язок зі своїми близькими, які перебували в зоні проведення бойових дій“, – йдеться у повідомленні.

У Координаційному центрі радять жителям Чернігівщини, якщо їм відомі факти зникнення безвісти громадян, у тому числі за особливих обставин, їхнього викрадення або взяття у полон, звернутися до найближчого підрозділу поліції із відповідною заявою, або до учасників робочої групи Координаційного центру за номерами телефонів: 093-60-45-241, 073-31-24-604, 063-87-44-354, 063-816-24-75, 067-89-22-015.

За допомогою можна звернутися до регіонального представника Управління з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин у Чернігові Катерини Смуригіної: м. Чернігів, проспект Перемоги, 74, каб. 607, (067) 596 50 11.

Нагадаємо, Місія незалежних експертів ОБСЄ дослідила випадки свавільного позбавлення волі цивільних українців від 2014 року. За їхніми оцінками, сьогодні в руках Росії можуть перебувати тисячі громадян України.

На думку експертів, сили РФ в Україні вчинили воєнний злочин – незаконне позбавлення волі, а також злочин проти людяності – ув’язнення чи інше суворе позбавлення волі в порушення основоположних норм міжнародного права.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter