У горах поблизу кордону з Румунією виявили тіло людини

Дата: 10 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Українські прикордонники виявили на схилі гори Піп Іван Мармароський тіло людини. 

Про це розповіли в Держприкордонслужбі. 

Фото: Держприкордонслужба

Знахідку 9 червня виявив місцевий мешканець, який розповів про неї військовим відділу прикордонної служби “Ділове”. 

У повідомленні не зазначають ймовірні вік та стать загиблої людини. Прикордонники виклали фото, на якому видно тіло. На місце викликали співробітників ДСНС та поліції. 

Це не перша подібна знахідка в прикордонні від початку повномасштабного російського вторгнення. До прикладу, на початку поточного року румунські прикордонники затримали чоловіків з України, які намагалися перетнути кордон, втім один з них загубився. Невдовзі його тіло знайшли в горах. 

Також тіла чоловіків, які намагаюсь перетнути закритий кордон, знаходять у річці Тиса. Нині вже знайшли кілька десятків тіл. 

Нагадаємо, що кількість чоловіків, які нелегально виїхали після 2022 року, назвати складно. До прикладу, журналісти BBC, які досліджували питання, казали про понад 6 тисяч українців призовного віку, що в такий спосіб опинились у Румунії. Також офіційний статистичний орган ЄС каже, що до Союзу виїхали сотні тисяч чоловіків з України

Неофіційні дані українських посадовців, що цитували журналісти BBC, показують, що за 15 місяців під час спроби незаконного перетину румунського кордону загинули 90 людей. Деякі потонули в Тисі, а інші замерзли на смерть у горах. 

Фотографія обкладинки: Держприкордонслужба

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter