Офіційний статистичний орган ЄС каже, що до Союзу виїхали сотні тисяч чоловіків з України

Дата: 24 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

З понад 4,2 мільйона громадян України, які отримали статус тимчасового захисту у країнах ЄС, дорослі жінки становили майже половину (46,5%), діти – більше третини (33,7%), а дорослі чоловіки – менше п’ятої частини (19,9%).

Такі дані Євростату. 

Ілюстраційне зображення. Фото: atlanticcouncil.org

Порівняно з кінцем серпня 2023-го кількість шукачів тимчасового захисту з України в ЄС зросла на понад 31  тисячу, що у відсотковому показнику дорівнює 0,8%. 

Найбільший абсолютний приріст зафіксували в Німеччині (+19 205 або більше на 1,6%), Нідерландах (+3 685 або більше на 2,8%) та Ірландії (+2 875 або більше на 3,2%). Водночас у Чехії, Франції, Польщі, Словенії та Люксембургу кількість українців зменшилась. 

Австрійське видання Exxpress, аналізуючи дані статистики, каже, що за час повномасштабного вторгнення з України виїхали 650 тисяч чоловіків саме призовного віку. 

Цікаво, що ні в австрійському виданні, ні у публікації Євростату не зазначають, скільки з чоловіків виїхали легально, наприклад, маючи необхідну кількість дітей або інвалідність. Також окремо не враховували тих, хто перетнув кордон із ЄС не через Україну. 

Кількість чоловіків, які нелегально перетнули кордон після початку повномасштабного вторгнення росіян в Україну, назвати складно. До прикладу, журналісти BBC, які досліджували питання, казали про понад шість тисяч українців призовного віку, що таким чином опинились у Румунії. 

Нагадаємо, що на території лише одного прикордонного загону на Закарпатті за час великої війни знайшли 19 тіл чоловіків, які намагались перепливти Тису. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter