На території одного прикордонного загону за час великої війни знайшли 19 тіл чоловіків, які намагались перепливти Тису

Дата: 02 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

Від початку повномасштабної війни на ділянці відповідальності Мукачівського прикордонного загону зафіксували 19 випадків загибелі чоловіків, які намагались перепливати річку Тиса. 

Про це розповіли у ДПСУ. 

Фото: ДПСУ

Дані про кількість загиблих чоловіків посадовці оприлюднили, розповідаючи про черговий випадок затримання тих, хто намагався незаконно перепливти Тису. 

За 100 метрів від держрубежу прикордонники затримали чотирьох людей – двох неповнолітніх та двох жителів Кіровоградщини та Сумщини. Підлітки за винагороду зголосились провести дорослих до кордону, щоб далі на надувних колах ті перепливли річку. Посадовці назвали затриманих “відчайдухами”, які “не розуміли на який ризик для свого життя погодилися”. 

Кількість чоловіків, які нелегально перетнули кордон після початку повномасштабного вторгнення росіян в Україну, назвати складно. До прикладу, журналісти BBC, які досліджували питання, казали про понад шість тисяч українців призовного віку, що таким чином опинились у Румунії. 

У відповідному матеріалі цитували також неофіційні дані українських посадовців про те, що за 15 місяців під час спроби незаконного перетину румунського кордону загинули 90 людей. Деякі потонули у Тисі, а інші замерзли на смерть у горах. 

Нагадаємо, що  в Україні мають переглянути всі рішення ВЛК, ухвалені за час великої війни. Детективи вже встановили щонайменше 388 людей, які могли незаконно отримати постанови про непридатність до військової служби. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter