Через три місяці в Україні мають переглянути всі рішення ВЛК, ухвалені за час великої війни

Дата: 13 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

Президент Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО, що передбачає проведення за три місяці перевірки всіх рішень військово-лікарських комісій, ухвалених із 24 лютого 2022 року.

Указ опублікували на сайті Офісу президента. 

Ілюстраційне зображення. Фото: Урядовий кур’єр

Відтепер уряд у тижневий строк має забезпечити, щоб центральні органи виконавчої влади, обласні й Київська міська державна адміністрація створили робочі групи з перевірки рішень. 

Протягом двох тижнів мають опрацювати питання щодо особливостей перетинання держкордону громадянами, визнаними непридатними (обмежено придатними) до військової служби, а в тижневий строк планують розробити та затвердити зміни якості, ефективності, належного рівня сервісу та безбар’єрності складових військово-лікарської експертизи в ЗСУ. 

Спільно з головами обласних і Київської міської державних адміністрацій та Генеральним штабом ЗСУ за тиждень мають вжити вичерпних заходів для організації системної роботи позаштатних постійних військово-лікарських комісій територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Також серед завдань для посадовців, визначених в указі, зробити аналіз корупційних ризиків у діяльності ВЛК для НАЗК та вдосконалити систему проведення медичних оглядів для МОЗ. 

Контроль за виконанням рішення поклали на секретаря РНБО Олексія Данілова

Нагадаємо, що детективи встановили щонайменше 388 осіб, які могли незаконно отримати постанови ВЛК про непридатність до військової служби. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter