Дружини мобілізованих окупантів вийшли на пікет до міноборони РФ із закликом повернути їхніх чоловіків з війни

Дата: 04 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Дружини і матері мобілізованих на війну в Україну росіян вийшли з пікетом до будівлі міноборони Росії і вимагають зустрічі з міністром, закликаючи повернути додому їхніх чоловіків і синів.

Про це повідомляють російська служба BBC та Meduza.

Фото: Astra

Так, жінки на пікеті вимагають зустрічі з новопризначеним міністром оборони РФ Андрієм Бєлоусовим.

Пікетувальниці вимагають повернення додому їхніх чоловіків і синів з війни в Україні. Утім, ніхто з жінок, які вийшли на пікет, не вимагає, щоб Росія припинила війну в Україні.

На плакатах написи: “Будь ласка, поверніть тата додому”, “Встановіть терміни служби бійців на СВО” (так росіяни називають вторгнення в Україну), “Мобілізованим час додому”.

Біля будівлі міноборони чергує поліція, поруч із пікетувальниками стоять автозаки.

До дружин мобілізованих одразу після початку пікету підійшли поліцейські й наказали присутнім розійтися. Потім співробітники поліції почали перевіряти документи в пікетувальників.

Пізніше до жінок вийшов представник відомства генерал-полковник Борисенко, який зазначив, що для повернення чоловіків додому необхідний указ, якого зараз немає.

Військовий також заявив, що жінки нібито вийшли спеціально, щоб їх знімали “опозиційні телеграм-канали”, а також звинуватив протестувальниць у “розгойдуванні човна”.

Нагадаємо, що 2022 року СБУ опублікувала фрагмент перехопленої телефонної розмови російського військового з дружиною, в якій вона зі сміхом заохочує чоловіка “ґвалтувати українських баб”. Згодом до суду скерували обвинувальний акт щодо цієї громадянки Росії – їй закидають порушення законів та звичаїв війни.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter