У Грузії декілька журналістів звільнилися з проурядового телеканалу на знак протесту “проти свавілля влади” – ЗМІ

Дата: 11 Травня 2024
A+ A- Підписатися

Щонайменше п’ятеро працівників грузинської проурядової телекомпанії “Імеді” звільнилися з роботи на знак протесту проти дій влади.

Про це пише “Эхо Кавказа”.

Офіс телекомпанії “Імеді”. Джерело: “Эхо Кавказа”

За неофіційною інформацією грузинських медіа, з каналу пішли ведучі ранкової програми – Ека Аміреджібі, Зураб Баланчівадзе та Натія Орвелашвілі.

Також серед тих, хто звільнився, називають Ніні Бадурашвілі та Саломе Ґвініашвілі, які багато років вели розважальну програму Primeshow.

За даними ресурсу “Грузия Online”, серед тих, хто звільнився, немає журналістів новинних та політичних програм.

Ще 2018 року перед другим туром президентських виборів країни керівництво “Імеді” заявило, що не “допустить реваншу опозиційного “Єдиного національного руху”, заснованого Міхеїлом Саакашвілі. Відтоді телеканал не критикує владу та називає опозицію “радикалами”.

Нагадаємо, що 17 квітня парламент Грузії в першому читанні ухвалив скандальний закон “Про прозорість іноземного впливу”. Документ підтримали 83 депутати, проти ніхто не голосував.

Документ “Про прозорість іноземного впливу” є майже аналогічним до російського закону, що діє з 2012 року й призвів до фактичної ліквідації громадських організацій, які працюють над моніторингом політичних і соціальних процесів, зокрема моніторингом виборів.

Нещодавно у Тбілісі сталися щонайменше чотири напади на активістів та представників опозиції, які виступають проти закону про “іноагентів”. Невідомі скоїли напад на представника партії “Єдиний національний рух” Дімітрія Чиковані. Окрім нього об’єктами нападів стали байкер Лаша Гвініанідзе, брат лідера партії “Гірчі – більше свободи”, професор Гія Джапарідзе та заступник виконавчого директора Transparency International Georgia Гіоргі Оніані.

Напередодні активістам–учасникам протестів проти ухвалення скандального закону “Про прозорість іноземного впливу” телефонували з невідомих номерів та погрожували розправою, відомо про десятки таких випадків. У деяких випадках для залякування телефонували родичам.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що директорка Альянсу регіональних мовників Грузії Натіа Купрашвілі повідомила, що їй кілька разів телефонували та погрожували з іноземних номерів через її негативне ставлення до закону про “іноагентів”

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter