У Києві попрощалися з Максимом Матерухіним, який загинув на станції фунікулера

Дата: 10 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

10 квітня, у середу, в Києві попрощались із 16-річним школярем Максимом Матерухіним, який загинув на станції столичного фунікулера 7 квітня. Провести хлопця в останню путь на Берковецьке кладовище прийшли родичі, друзі та знайомі.

Про це повідомляє “Суспільне”.

Фото: Дарина Коломієць / Суспільне

Зранку на Берковецьке кладовище прийшли понад сотню людей, щоб віддати шану загиблому підлітку.

“Максим був душею компанії. Кожен, хто хоча б трошечки з ним був знайомий, хоча б раз його бачив, починав його любити з того ж моменту”, – мама одного з друзів загиблого підлітка Ліліана.

Хлопець з дитинства дружив з її сином Нестором і часто приходив у гості. Покійного підлітка жінка називає “ангелом, який жив на Землі”. Її син був у компанії разом з Максимом у день його смерті на фунікулері.

Жінка, посилаючись на слова сина, розповіла, що під час тієї фатальної поїздки хлопці від самого початку помітили пʼяного чоловіка у вагоні.

“Може, тому звернули увагу, бо він був у такому “хакі” кольору верху. Подумали, може з якихось служб людина”, – переказує спогади сина жінка.

Чоловік, як вона каже, спочатку прискіпувався до інших пасажирів, зокрема жінок, нецензурно висловлювався.

“Він до багатьох людей просто чіплявся і до хлопців теж щось там сказав. Але вони не сильно звернули увагу, тому що старались уникати (конфлікту. – Ред.). Я думаю, що якщо якихось свідків знайшли, хто з ними їхав тоді, то вони тільки підтвердять, або можливо камери є”, – каже Ліліана.

Син також розповів їй, що на верхній станції незнайомий чоловік почав виходити з фунікулера: “Каже, я так розслабився, що все обійшлося. А потім, каже, за секунди він повертається і все це стається”.

Ліліана каже, що діти дуже тяжко переживають втрату друга і постійно картають себе думками, що не змогли його врятувати.

Жінка розпитувала слідчих, чи могли б діти врятувати життя Максима, якби мали якісь навички надання першої допомоги.

“І слідчі нам сказали, що медики сказали, що це неможливо. Навіть якби там був медик професійний прямо на місці, неможливо б було врятувати його”, – наголосила Ліліана.

Фото: Дарина Коломієць / Суспільне

Нагадаємо, що ввечері 7 квітня на станції столичного фунікулера виник конфлікт між чоловіком, який служить водієм в УДО, та неповнолітнім. Після виходу з вагона на верхній станції чоловік штовхнув підлітка. Той упав, розбив головою скло й отримав смертельний поріз шиї. Хлопець помер на місці події.

Конфлікт між молодиками стався на верхній станції фунікулера, що виходить до будівлі Міністерства закордонних справ та Михайлівського Золотоверхого монастиря. У “Київпастрансі” о 20-й годині повідомили про призупинення руху через “хуліганський випадок”, не надавши жодних інших подробиць.

Згодом місцеві телеграм-канали опублікували відео, на якому видно одного хлопця, що лежить нерухомо біля стіни, а поряд з ним – інший, який кричить: “Я вбив, я вбив”.

Мати хлопця, посилаючись на слова безпосередніх свідків убивства, розповіла журналістам таке: “Діти їхали у вагончику фунікулера, він почав чіплятися спочатку до жінок. Потім – до хлопців з компанії мого сина. У сина він спитав про те, чи готовий він піти захищати державу. Син відповів, що коли прийде час, то готовий. Раніше син поділився зі мною тим, що після того, як йому виповниться 18 років, то хоче потрапити в Третю штурмову бригаду. Він насправді це планував і хотів цього”.

9 квітня Печерський районний суд Києва відправив під варту працівника Управління державної охорони Артема Косова. Йому оголосили підозру у вбивстві юнака на станції столичного фунікулера.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter