Підозрюваного у вбивстві юнака на фунікулері відправили під варту на 60 діб

Дата: 09 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

Печерський районний суд Києва відправив під варту працівника Управління державної охорони Артема Косова. Йому оголосили підозру у вбивстві юнака на станції столичного фунікулера.

Про це повідомляє кореспондент видання hromadske із зали суду.

9 квітня в суді розглядали питання щодо запобіжного заходу затриманому. Вже після дослідження всіх обставин справи до суду скерують обвинувальний акт.

Зрештою затриманого відправили під варту на 60 діб, до 5 червня, без права застави.

Суд також задовольнив клопотання адвоката затриманого про закриття засідання. Той пояснював, що підозрюваному, зокрема, погрожують. Тож після цього журналісти не були присутні в залі.

Представник потерпілих Олександр Панченко розповів, що рідні загиблого не прийшли на засідання: “Це була моя позиція. Вони зараз у дуже тяжкому стані, зараз займаються питанням щодо похорону”.

Фото з відкритих джерел. Максим Матерухін

За результатами експертизи, підозрюваний був напідпитку (1,2 проміле алкоголю в крові).

Затриманий наразі не визнає своєї провини. Він послався на 63-тю статтю Конституції України, згідно з якою особа не є відповідальною за відмову давати свідчення або пояснення щодо себе.

Нагадаємо, що ввечері 7 квітня на станції столичного фунікулера виник конфлікт між чоловіком, який служить водієм в УДО, та неповнолітнім. Після виходу з вагона на верхній станції чоловік штовхнув підлітка. Той упав, розбив головою скло й отримав смертельний поріз шиї. Хлопець помер на місці події.

Конфлікт між молодиками стався на верхній станції фунікулера, що виходить до будівлі Міністерства закордонних справ та Михайлівського Золотоверхого монастиря. У “Київпастрансі” о 20-й годині повідомили про призупинення руху через “хуліганський випадок”, не надавши жодних інших подробиць.

Згодом місцеві телеграм-канали опублікували відео, на якому видно одного хлопця, що лежить нерухомо біля стіни, а поряд з ним – інший, який кричить: “Я вбив, я вбив”.

Мати хлопця, посилаючись на слова безпосередніх свідків убивства, розповіла журналістам таке: “Діти їхали у вагончику фунікулера, він почав чіплятися спочатку до жінок. Потім – до хлопців з компанії мого сина. У сина він спитав про те, чи готовий він піти захищати державу. Син відповів, що коли прийде час, то готовий. Раніше син поділився зі мною тим, що після того, як йому виповниться 18 років, то хоче потрапити в Третю штурмову бригаду. Він насправді це планував і хотів цього”.

Загиблого звуть Максим Матерухін. Він вчився у футбольній школі “Зміна”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter