Народну артистку України засудили до 10 років ув’язнення за колабораціонізм

Дата: 03 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

Жительку Херсона, народну артистку України заочно засудили за колабораційну діяльність до 10 років позбавлення волі із забороною обіймати посади у сфері культури строком 12 років та з конфіскацією майна.

Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора.

Ружена Рубльова. Скриншот з відео росЗМІ

Засуджена понад 20 років працювала в місцевому театрі та отримала звання народної артистки України, а після окупації міста пішла на співпрацю з росіянами.

Спершу її призначили директоркою двох музичних шкіл, а пізніше вона очолила так званий “Херсонский областной русский академический музыкально-драматический театр” в Генічеську.

Артистка активно займається кремлівською пропагандою та бере активну участь у “культурних” заходах, що організовує ворог. Зокрема, виступала в супроводі “хору військ національної гвардії РФ” під час концерту, присвяченого “входженню до складу Росії нових територій” Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей.

Оскільки засуджена наразі перебуває на непідконтрольній Україні території, строк відбуття основного покарання рахуватиметься з моменту її затримання.

Прізвище колаборантки в повідомленні ОГП не вказується, але, вочевидь, ідеться про Ружену Рубльову.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що слідчі встановили особи 26 колишніх правоохоронців, які на окупованій Херсонщині викрадали людей у російську катівню.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter