Більшість українців не проти перейменувань міст, вулиць чи площ на честь загиблих бійців та ветеранів

Дата: 20 Березня 2024
A+ A- Підписатися

Майже 90% опитаних українців позитивно ставляться до перейменування міст, вулиць чи площ на честь загиблих воїнів, військових, ветеранів. 

Такі дані дослідження, проведеного соціологічною групою “Рейтинг”. 

Ілюстраційне зображення. Фото: karazin.ua

До перейменування топонімів на честь волонтерів позитивно ставиться 78%, на честь мирного населення – 68%, а на честь військово-політичного керівництва країни – 57%.

Більшість, а саме 94%, опитаних погоджується, що держава має вже зараз гідно вшановувати пам’ять жертв збройної агресії Росії, зокрема через різні національні та місцеві ініціативи. Координувати такі ініціативи мають національні державні органи (42%), місцеві органи влади (34%), самі потерпілі та члени їхніх родин (29%), кажуть респонденти. 

Найменше, а саме 5%, опитаних хотіли б бачити представників церкви координаторами ініціатив щодо вшанування пам’яті жертв війни. 

Нині майже 70% респондентів кажуть, що брали участь у заходах із вшанування пам’яті загиблих, а в 34% випадках такі заходи стосувалися їхніх рідних. 

Нагадаємо, що із серпня минулого року в Україні почали створювати мартиролог усіх цивільних жертв російсько-української війни.

Імена загиблих та їхні історії також збирають у спеціальному віртуальному меморіалі, а щоранку о 9-й годині в Україні оголошують хвилину мовчання в пам’ять про загиблих.

Фотографія обкладинки: Вечірній Київ 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter