До Коаліції з розмінування України приєдналась Греція

Дата: 16 Березня 2024
A+ A- Підписатися

15 березня до Коаліції з розмінування України приєдналась Греція. Загалом у цій коаліції буде 20 держав – членів НАТО.

Про це повідомив міністр оборони Греції Нікос Дендіас у Вільнюсі на зустрічі з литовським колегою Арвідасом Анушаускасом.

Дендіас наголосив, що Греція підтримує Україну та приєднується до Коаліції з розмінування, яку очолюють Литва та Ісландія.

Я почну із ситуації в Україні і повторю нашу позицію, згідно з якою ми розглядаємо вторгнення в Україну як кричуще порушення її національного суверенітету та міжнародного права. І ми раді, що нещодавно приєдналися до Коаліції з розмінування під вашим керівництвом та підписали Угоду у вашій присутності у Брюсселі“, – зазначив посадовець.

Своєю чергою міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас зазначив, що країни повинні продовжувати надсилати чіткий сигнал про підтримку України.

Основне завдання Коаліції з розмінування України, про створення якої оголосили 15 лютого за підсумками 19-го засідання формату “Рамштайн”, – допомога як у гуманітарному розмінуванні на звільнених територіях, так і в бойовому розмінуванні на лінії зіткнення.

Нагадаємо, у грудні минулого року Ісландія ухвалила рішення приєднатися до двох коаліцій, що надають підтримку Україні: IT-коаліції та Коаліції з розмінування.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter