Підліток з Маріуполя розповів Девіду Кемерону, як два місяці жив у російській окупації майже без їжі та води

Дата: 19 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

Головний герой документального фільму “Віддалений гавкіт собак” Олег Афанасьєв розповів міністру закордонних справ Великої Британії Девіду Кемерону про два місяці життя в російській окупації в Маріуполі. 

Про це розповіли в Громадянській мережі “ОПОРА”. 

Фото: ОПОРА

Камерон зустрівся із 17-річним Олегом у Варшаві, де правозахисники ще 2022 року відкрили офіс для збору даних про воєнні злочини, скоєні Росією. Документатори за цей час провели понад 1600 інтерв’ю та передали дані до польської прокуратури. 

Підліток розповів британському посадовцю про два місяці життя в окупації без їжі та води. Олег закликав підтримувати українських дітей, яких повномасштабне російське вторгнення, за оцінкою ЮНІСЕФ, штовхає до краю прірви. Камерон, зворушений історією, поділився власним досвідом, як у 2022 році його родина приймала родину з України.

Нагадаємо, що російська влада за допомогою пропаганди намагається створити картину “нормального життя” в окупованому Маріуполі. Для цього, наприклад, організовують виставки та покази в європейських країнах і знімають репортажі з майже зруйнованого міста, в яких не розповідають про реальні проблеми маріупольців. 

Досі неможливо встановити точну кількість загиблих у Маріуполі, але українські правоохоронці вважають, що їх може бути вдесятеро більше, ніж відомо нині. Консервативна оцінка місцевих посадовців сягає понад два десятки тисяч загиблих. 

Чимало тіл залишилося під завалами, які росіяни, щоб приховати свої злочини, зносили та зносять досі без ексгумацій. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter