В італійському місті Вітербо заборонили показ російського пропагандистського фільму “Свідок”

Дата: 21 Січня 2024
A+ A- Підписатися

В Італії в місті Вітербо регіону Лаціо планували показ російського пропагандистського фільму “Свідок” про події російсько-української війни, але після критики це рішення скасували.

Про це пише італійське видання Tusciaweb.

Джерело: твіттер

Анонс показу на 18 лютого у Вітербо поширив проросійський італомовний кореспондент Андреа Лучіді у твіттері. Організатором заходу виступила італійська проросійська спільнота Donbass Italia. Подію планували провести у театрі Сан Леонардо.

Як пише “Економічна правда”, після появи анонсу в місцевих виданнях вийшла колонка адвоката і політика Джакомо Бареллі, де він розкритикував фільм, назвавши його сповненим брехні. Він виступив на підтримку України й закликав втрутитися у ситуацію адміністрацію театру та усіх, хто має вплив на рішення.

Пізніше з’явилася заява адміністрації театру Сан Леонардо про те, що показ не відбудеться. Аргументували рішення не погоджуватися на показ тим, що “більшістю людей цей фільм буде сприйнятий як контроверсійний”.

З коментарів на сторінці Лучіді під ретвітом анонсу можна зробити висновок, що спроби показати фільм готуються в інших італійських містах, зокрема в Мілані.

“Свідок” – російський пропагандистський художній фільм, знятий 2023 року режисером Давидом Дадунашвілі. Його автори отримали субсидію міністерства культури РФ на виробництво ігрового повнометражного фільму “соціально значимої тематики про глобальні геополітичні та соціальні зміни в історії сучасної Росії”.

За сюжетом, бельгійський скрипаль-віртуоз зі своїм менеджером приїжджають до Москви на музичний конкурс наприкінці лютого 2022 року. Там вони знайомляться з українським олігархом і на його запрошення приїздять до Києва. Невдовзі починається повномасштабна війна Росії проти України, і скрипаль стає свідком “нелюдських злочинів українських військових”.

Одразу після виходу фільм провалився в російському прокаті, зібравши менше ніж 7 мільйонів рублів за перші вихідні при бюджеті у 200 мільйонів. На один показ в середньому приходило чотири глядачі.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що мерія італійського міста Модена на звернення української сторони відкликала дозвіл на проведення пропагандистської виставки про окупований Маріуполь.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter