У Чернігові запрацював центр для жінок та дітей, які постраждали внаслідок повномасштабного вторгнення РФ

Дата: 18 Січня 2024
A+ A- Підписатися
У Чернігові відкрили центр, який безплатно надаватиме психосоціальну підтримку жінкам і дітям, які постраждали внаслідок повномасштабного російського вторгнення. Також сюди можуть звертатися ВПО та ветерани і їхні родини. Це вже десятий подібний заклад в Україні.
 
Про це йдеться на фейсбук-сторінці мережі ГО  “Елеос-Україна”.
 
Джерело: фейсбук-сторінка “Елеос-Україна”

Назва центру – “Жіночий хаб Святої Ольги”, проєкт реалізується мережею ГО “Елеос-Україна”. Організатори розповідають, що тут працюватимуть дитячий та дорослий психологи. Серед інших спеціалістів – педагог-вихователь, соціальний працівник, тренер та інші.

“У цьому центрі будуть надаватися такі послуги, як психологічна допомога жінкам і дітям, які постраждали від війни, юридична допомога, соціальний супровід”, – додав голова правління мережі ГО  “Елеос-Україна” Сергій Дмитрієв.

Крім того, у хабі можна буде відвідати заняття з йоги, фітнесу, фізичної реабілітації тощо.

Міська влада Чернігова підтримала ідею створення цього центру. Оренда будівлі, у якій він розміщений, – менш як дві гривні.

Джерело: фейсбук-сторінка “Елеос-Україна”

За словами Дмитрієва, відкритий у Чернігові центр вже десятий в Україні. Кошти на реалізацію цього проєкту виділили з держбюджету Латвії.

“Я хочу подякувати народу Латвії за довіру, за те, що він настільки багато допомагає. Ми дуже цінуємо цю допомогу”, – зазначив голова правління мережі ГО “Елеос-Україна”.

Відвідати цей центр у Чернігові можна буде з понеділка по п’ятницю з 10:00 до 18:00.

Нагадаємо, подібний центр відкрили у грудні 2023 року на Івано-Франківщині.

Усього від моменту впровадження проєкту допомогу вже отримали понад 200 жінок (віддалено і на базі шелтера) з Київської, Донецької, Херсонської, Миколаївської, Луганської  областей. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter