Журналіст-розслідувач Юрій Ніколов повідомив про тиск і залякування, в його квартиру ломилися невідомі

Дата: 15 Січня 2024
A+ A- Підписатися

Редактор видання “Наші гроші” Юрій Ніколов заявив, що невідомі намагалися потрапити до його квартири, після чого обклеїли двері листівками з написами “провокатор” та “йди воювати”.  

Про це журналіст-розслідувач повідомив на своїй сторінці у фейсбуку. 

Юрій Ніколов. Джерело: фейсбук-сторінка журналіста

“Вчора ввечері мені й моїм сусідам влаштували скандал. Якісь чуваки ломились у двері, кричали, щоб я йшов служити, обклеїли двері бумажками”, – написав журналіст.

За його словами, у цей час у квартирі перебувала лише його старенька мати, за якою Ніколов доглядає як єдиний цивільний родич, поки його брат та племінник служать на фронті. 

Голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін припустив, що до цієї провокації може бути причетний Офіс президента. 

“Чому я думаю, що це ОП, бо через 15 хвилин після провокахи інформація про неї зʼявилася на придворній телеграм-помийці ОП. ОП може дуже легко спростувати це припущення: достатньо затримати провокаторів, а через них – організаторів та замовників”, зазначив Віталій Шабунін. 

Скриншот з телеграму

Юрій Ніколов – автор резонансного розслідування, яке українцям відоме під назвою “яйця по 17”. Із 2010 року у виданні “Наші гроші” він пише про корупційні схеми в державних закупівлях. Зокрема, про розкрадання державних коштів на “Великому будівництві”, в “Енергоатомі” та інших структурах. 

Нагадаємо, 2023 року він став лауреатом німецько-норвезької премії Free Media Awards у сфері свободи медіа разом з головною редакторкою “Української правди” Севгіль Мусаєвою, а також отримав премію від шведського фонду Stiftelsen Svenska Dagbladet за своє розслідування про закупівлі для ЗСУ. 

Раніше Ніколов заявляв, що завдяки розголосу після журналістського розслідування про закупівлю для Збройних сил України харчових продуктів за завищеною ціною для держбюджету вдалося зекономити від 6 до 8 мільярдів гривень.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter