Російського пропагандиста Юрія Подоляку засудили до 12 років позбавлення волі

Дата: 26 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

Російського пропагандиста, блогера-мільйонника Юрія Подоляку за публічного обвинувачення прокурорів Сумської облпрокуратури засудили до 12 років позбавлення волі (заочно) за виправдовування збройної агресії Росії проти України.

Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора.

Проросійського блогера Юрій Подоляку заочно засудили до 12 років ув’язнення Юрій Подоляка. Фото з відкритих джерел

Блогер, який називає себе головним спікером війни, за його словами, допомагає росіянам “мобілізуватися й тримати інформаційний удар”.

Засуджений народився та тривалий час проживав у Сумах, після початку війни Росії проти України 2014 року виїхав до РФ. На його майно на території Сумської області рішенням суду накладено арешт.

Це вже третій вирок російським пропагандистам цього року.

Так, у лютому до п’яти років позбавлення волі засудили директора російського пропагандистського телеканалу RT Антона Кузнєцова-Красовського за заклики до геноциду українського народу.

У листопаді 10 років позбавлення волі отримав російський пропагандист Армен Гаспарян, який у своїй книзі стверджував про неспроможність української держави до подальшого існування, неповноцінність та другосортність української нації. Також він закликав владу РФ провести так звану “денацифікацію” України.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що правоохоронці встановили факт причетності Юрія Подоляки до коригування російських ракетних ударів по Миколаєву на початку повномасштабного вторгнення РФ. Чоловіку повідомили про підозру.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter