У “Дії” оновили мапу пунктів незламності та додали нові функції

Дата: 14 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

“Дія” оновила мапу пунктів незламності й перенесла її на головний екран застосунку. Крім того, відтепер карта може працювати як онлайн, так і офлайн. 

Про це йдеться на сторінці Єдиного порталу державних послуг.

Фото: Олександрійська міська рада

Оновлення застосунку відбулися у межах підготовки до можливих блекаутів, аби українці завжди залишалися на зв’язку, легко користувалися послугою в застосунку, а також могли скористуватися різними послугами.

Зокрема, розробники вивели мапу пунктів незламності на головний екран застосунку й додали можливість користуватися мапою без завантаження карт. Також відтепер українцям доступні фільтри “Відчинено зараз”, “Доступно для людей з інвалідністю” та “Зручності”.

Крім того, зʼявилася можливість залишити відгук про стан пункту незламності та побачити його рейтинг.

У пунктах незламності доступні інтернет та звʼязок, генератор і тепло, аптечка, зарядка.

Користувачам рекомендують завантажити мапу пунктів незламності зараз, аби мати до неї доступ офлайн у випадку блекауту.

З безпекових міркувань пункти незламності в Херсонській, Донецькій, Запорізькій та Луганській областях не відображатимуться. Також лише частково доступні в Харківській, Чернігівській, Дніпропетровській, Миколаївській областях. 

Нагадаємо, що станом на 20 листопада на підконтрольній Україні території працювало 10 945 пунктів незламності. На відкриття на той момент чекало ще 2 тисячі укриттів. 

Від кінця жовтня в застосунку “Дія” стала доступна мапа пунктів незламності, де, окрім короткої дороги, можна також перевірити наявність послуг у кожному з них. Згідно з ухваленими урядом нормами, там мають бути, наприклад, теплогенератори, гарячі напої, куточки безпеки, а для батьків передбачено столи, щоб можна було переповити дітей.  

З наближенням нового зимового періоду українські посадовці частіше говорять про ймовірність повторення масованих обстрілів. Торік росіяни почали масовано обстрілювати енергетичну інфраструктуру України 10 жовтня, що спричинило відключення світла, тож, наприклад, влада в Києві розглядала варіант евакуації трьох мільйонів людей.

До кінця 2022-го в країні не лишилося жодної теплової або гідроелектростанції, яку б не обстріляла Росія. Українські слідчі вважають такі дії росіян однією зі складових геноциду, а в ООН – потенційним злочином проти людяності. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter