У 2024 році держава компенсує для бізнесу облаштування близько 10 тисяч робочих місць для людей з інвалідністю

Дата: 13 Грудня 2023
A+ A- Підписатися
Наступного року держава допоможе роботодавцям облаштувати щонайменше 10 тисяч робочих місць для людей з інвалідністю. На цю програму спрямують 660 мільйонів гривень.
 
Про це повідомили в пресслужбі Міністерства економіки.
 
Фото з відкритих джерел

На облаштування одного робочого місця для людей з інвалідністю І групи виділяють до 100 500 грн, інвалідністю ІІ групи до 67 тисяч грн.

Компенсацію виплачують за придбання допоміжних засобів для облаштування робочого місця – меблі та фурнітура, компʼютери та оргтехніка, програмне забезпечення, поручні та бруси, машини для виробництва та оброблення, засоби захисту здоровʼя та безпеки на робочих місцях.

У 2023 році роботодавці вже отримали 41 компенсацію за облаштування робочих місць на понад 2 мільйони гривень. Середній розмір компенсації становить 55 тисяч гривень.

“У наступному році держава зможе допомогти роботодавцям облаштувати щонайменше 10 тис. робочих місць для людей з інвалідністю. Ми закладаємо на цю програму 660 млн грн. Тож закликаю бізнес скористатись нею і усунути бар’єри на робочому місці для своїх співробітників”, зазначила віцепрем’єр-міністерка міністерка економіки Юлія Свириденко.

Щоб отримати компенсацію, роботодавцю треба впродовж 90 днів після облаштування робочого місця подати заяву про відшкодування витрат до центру зайнятості за місцем своєї господарської діяльності.

А центр упродовж 10 робочих днів ухвалює рішення про надання компенсації. Кошти мають надійти за п’ять днів.

Нагадаємо, в Україні розпочався новий урядовий проєкт, у межах якого учасники бойових дій і громадяни, які отримали інвалідність через війну, зможуть безоплатно пройти шестимісячне навчання за 95 робітничими професіями та 365 освітніми програмами підвищення кваліфікації.

Раніше ZMINA повідомляла, що в Україні запрацювала онлайн-платформа з вакансіями для людей з інвалідністю. На платформі “Працюй” люди з інвалідністю можуть знайти вакансії від уже інклюзивних компаній, які відкривають вакансії для всіх, і ті вакансії, що відкрито саме для людей з інвалідністю в межах позитивних дій. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter