В Україні запустили онлайн-платформу з вакансіями для людей з інвалідністю

Дата: 18 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

На платформі “Працюй” люди з інвалідністю можуть знайти вакансії від уже інклюзивних компаній, які відкривають вакансії для всіх, і ті вакансії, що відкрито саме для людей з інвалідністю в межах позитивних дій. 

Про це йдеться на самому сайті. 

Як кажуть розробники, проєкт “Працюй!” – це соціальний проєкт, який покликаний допомогти людям з інвалідністю у швидкому пошуку роботи, а також допомогти роботодавцям розвивати у своїх компаніях політику рівності та інклюзивності. 

На сайті, окрім вакансій, зібрано корисні поради. Приміром, як правильно оформити резюме, на яких платформах вивчати іноземну мову та як шукати роботу тощо. 

Є також розділ “Кандидати”, на якому люди з інвалідністю можуть публікувати своє резюме та шукати бажану роботу. 

“Інвалідність не має бути перепоною в прагненні працювати та будувати кар’єру. Наріжним каменем діяльності нашої організації завжди було і є саме питання самореалізації, адже, коли людина працює, вона живе.

Я переконана, що політика рівності у сфері зайнятості є економічно вигідною нашій країні й дуже важливою для її європейського майбутнього. Тому вважаю, що питання працевлаштування у сфері захисту прав людей з інвалідністю має стати пріоритетним в процесі відбудови нашої країни”, – зазначила президентка Асоціації інклюзивної країни Юлія Ресенчук.

Зараз на платформі вже опублікували 16 вакансій від Lyft Ukraine, ПриватБанку, “Київстару”, Nestlé, агенцій Skillers, Happy Monday.

У суботу, 21 жовтня, відбудеться онлайн-презентація можливостей платформи “Працюй активно та безбар’єрно” за участю представників бізнесу.

Нагадаємо, що наразі в Україні налічується 3 мільйони людей з інвалідністю. За півтора року повномасштабної війни їхня кількість збільшилася приблизно на 300 тисяч. Україна потребує дедалі більше фахівців з реабілітації, більше різних центрів і відділень, які б допомагали українцям відновлювати свою функціональність, оскільки кількість людей, що отримують травми, зростає.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter