В Україні стартував проєкт, в рамках якого ветерани та люди, що мають інвалідність через війну, зможуть безплатно здобути нові професії

Дата: 19 Листопада 2023
A+ A- Підписатися
В Україні розпочався новий урядовий проєкт, у рамках якого учасники бойових дій і громадяни, які отримали інвалідність через війну, зможуть безоплатно пройти шестимісячне навчання за 95 робітничими професіями та 365 освітніми програмами підвищення кваліфікації.
 
Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.
 
Фото: Getty Images

Йдеться про підготовку, перепідготовку або підвищення кваліфікації у Центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості. Це сучасні заклади освіти, які навчають робітничих професій, актуальних на ринку праці.

Вони діють у Дніпропетровській, Полтавській, Харківській, Одеській, Львівській, Рівненській, Сумській та Івано-Франківській областях.

“Навчання проводиться за 95 робітничими професіями та 365 освітніми програмами підвищення кваліфікації й триває до 6 місяців. Навчатися можна на денній чи вечірній формі або ж дистанційно”, – йдеться у повідомленні.

Подати заявку на участь можна за посиланням.

Після завершення навчання учасники отримають документ державного зразка про присвоєння відповідної кваліфікації.

Нагадаємо, у жовтні поточного року в Україні запрацювала онлайн-платформа з вакансіями для людей з інвалідністю. На платформі “Працюй” люди з інвалідністю можуть знайти вакансії від уже інклюзивних компаній, які відкривають вакансії для всіх, і ті вакансії, що відкриті саме для людей з інвалідністю в межах позитивних дій. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter