У Києві планують зробити інклюзивними станції фунікулера

Дата: 12 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

КМДА планує придбати дві нові кабіни фунікулера й провести ремонт станцій, щоб зробити їх інклюзивними.

Про це пише hromadske з посиланням на проєкт Міської цільової програми розвитку транспортної інфраструктури міста Києва на 2024–2025 роки.

Джерело: samforum.org

Влада Києва розраховує модернізувати фунікулер та відремонтувати станції, щоб зробити його доступним для всіх громадян, зокрема й для людей з інвалідністю.

Як зазначається в документі, на закупівлю двох кабін фунікулера передбачили витратити 486 мільйонів гривень. Цю суму поділять на два роки. З міського бюджету візьмуть менш як третину всієї суми – 178 мільйонів гривень, а решту залучать з інших джерел. Проєкт не передбачає закладення коштів з держбюджету.

Очікується, що такі плани затвердять у Київраді.

Окрім придбання кабін, планується витратити приблизно 356 мільйонів гривень на реставрацію будівлі фунікулера, щоб “пристосувати його до умов сучасного використання”. Це дозволить зробити станції інклюзивними та привабливішими для користувачів.

Нагадаємо, 11 грудня поточного року в Києві активісти та активістки вийшли на акцію протесту з вимогою зробити доступнішим простір для людей з інвалідністю. 

Раніше ZMINA повідомляла, що абсолютна більшість українців, а саме 90%, має позитивне ставлення до ідеї враховувати потреби людей з інвалідністю в процесі повоєнної відбудови України. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter