Канада запровадила санкції проти 30 росіян, причетних до псевдовиборів на ТОТ

Дата: 12 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

12 грудня Канада оголосила санкції проти 30 громадян РФ, причетних до незаконних “виборів” на окупованих територіях України у вересні 2023 року.

Про це йдеться на урядовому порталі Канади.

Джерело: Reuters
Як повідомляється, під обмеження потрапили росіяни, які балотувалися на організованих Кремлем псевдовиборах у тимчасово окупованій частині Херсонської області, зокрема до “регіональних законодавчих зборів”.

Канадське МЗС не оприлюднило переліку осіб, щодо яких запровадило санкції.

Із 2014 року Канада запровадила санкції проти понад 2 800 фізичних і юридичних осіб у РФ, Білорусі, Україні й Молдові, причетних до порушення суверенітету та територіальної цілісності України.

Нагадаємо, у листопаді поточного року в Канаді запровадили санкції проти шести юридичних осіб і дев’яти фізичних з РФ, які поширюють російську дезінформацію та пропаганду.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в серпні 2023 року у відповідь на повномасштабне російське вторгнення в Україну Канада запровадила санкції ще проти 62 російських фізичних та юридичних осіб.

До санкційного списку потрапили “високопосадовці російського уряду, зокрема губернатори та очільники регіональних адміністрацій, члени їхніх родин та керівники оборонних підприємств”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter