МЗС Канади запровадило санкції проти низки громадян РФ та російських ЗМІ

Дата: 12 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

У Канаді запровадили санкції проти шести юридичних осіб і дев’яти фізичних з РФ, які займаються поширенням російської дезінформації та пропаганди.

Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ країни.

Фото з відкритих джерел

До санкційного списку потрапили колишній голова МЗС Росії Ігор Іванов, шестеро російських істориків і політологів, радник Шойгу Андрій Ільницький та дружина молдовського олігарха-утікача Ілана Шора Сара Шор (відома як співачка Жасмін).

Канада також запровадила санкції проти організацій, які поширюють дезінформацію. Серед них — аналітичний “Центр соціально-консервативної політики”, Інститут держави і права Російської академії наук, кремлівська організація з просування Росії Russia Beyond.

Крім того, під санкції потрапили газети “Известия”, “Парламентская газета” і російський канал РЕН-ТВ.

Як повідомила очільниця відомства Мелані Жолі, нові санкції спрямовані проти осіб, які безпосередньо сприяють агресивній війні Росії проти України своєю роллю в підтримуваній Кремлем організації дезінформації та пропаганди війни.

Ці суб’єкти є частиною організованої мережі, метою якої є поширення неправдивих наративів і пропаганди під виглядом експертної думки з метою легітимізації невиправданого порушення Росією суверенітету і територіальної цілісності України”, — зазначили в МЗС Канади.

Нагадаємо, наприкінці вересня поточного року Канада запровадила нові санкції проти Росії, всього під обмеження потрапили 21 юридична особа та 42 людини, серед яких є причетні до депортації українських дітей.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в серпні 2023 року у відповідь на повномасштабне російське вторгнення в Україну Канада запровадила санкції ще проти 62 російських фізичних та юридичних осіб.

До санкційного списку потрапили “високопосадовці російського уряду, зокрема губернатори та очільники регіональних адміністрацій, члени їхніх родин та керівники оборонних підприємств”.

Після 24 лютого 2022 року Канада запровадила санкції проти 1 200 людей, а з тимчасово окупацією Криму ця кількість сягає понад 1 600 осіб.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter