Канада запровадила нові санкції проти Росії, під обмеження потрапили “Юнармия” і “Комсомольская правда”

Дата: 23 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

Канада запровадила нові санкції проти Росії, всього під обмеження потрапили 21 юридична особа та 42 людини, серед яких є причетні до депортації українських дітей.

Про це повідомили на сайті Міністерства закордонних справ Канади.

Джерело: okvapor.ca

Під санкції потрапили Московський державний інститут міжнародних відносин, Вища школа економіки, Російське географічне товариство, дискусійний клуб “Валдай”, де регулярно виступає російський диктатор Володимир Путін, організації “Юнармия”, “Молодая гвардия Единой России” та “Движение первых”, видання “Взгляд” і “Комсомольська правда”, Російський інститут стратегічних досліджень та інші.

Водночас у списку — ректор Інституту міжнародних відносин Анатолій Торкунов, міністр праці та соцзахисту Антон Котяков, керівник Росспівробітництва Євген Примаков, омбудсман з прав дитини в Якутії Туйаара Васильєва, уповноважений з прав дитини в Тюменській області Андрій Степанов, дитячий омбудсман у Ханти-Мансійському автономному окрузі Людмила Нізамова, начальник головного штабу “Юнармії” Микита Нагорний та інші.

Раніше ZMINA повідомляла повідомляла про те, що в серпні 2023 року у відповідь на повномасштабне російське вторгнення в Україну Канада запровадила санкції ще проти 62 російських фізичних та юридичних осіб.

До санкційного списку потрапили “високопосадовці російського уряду, зокрема губернатори та очільники регіональних адміністрацій, члени їхніх родин та керівники оборонних підприємств”.

Після 24 лютого 2022 року Канада запровадила санкції проти 1 200 людей, а з тимчасово окупацією Криму ця кількість сягає понад 1 600 осіб.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter